Mikä Opiskelijablogi?

Tampereen yliopiston Opiskelijablogi on verkkojulkaisu, jonka tarkoituksena on kertoa rennolla ja realistisella otteella siitä, millaista opiskelu Tampereen yliopistossa on. Kirjoittajat ovat Tampereen yliopiston opiskelijoita.

Tule mukaan tekemään blogia!

Kirjoita, kuvaa tai ideoi juttuja Opiskelijablogiin – uudet tekijät ovat tervetulleita joukkoon! Voit osallistua satunnaisesti tai säännöllisemmin omien mahdollisuuksiesi mukaan. Tutkinto-opiskelijoiden on mahdollista saada blogin sisällöntuotannosta myös 5 opintopisteen opintosuoritus ITIA11. Voit myös ehdottaa aiheita, joista haluaisit blogista lukea. Ota yhteyttä osoitteella viestinta@uta.fi.

Kirjoittajat

Opiskelijoiden pressiklubi, 2015

Henni blogikuvaOlen Henni Hakala, viidennen vuoden englannin kääntämisen opiskelija. Pääaineeni valitsin alun perin siksi, että olin kiinnostunut av-kääntämisestä eli tekstitysten tekemisestä elokuviin ja tv-ohjelmiin. Sivuaineiksi valikoitui alun etsimisvaiheen jälkeen viestintä ja markkinointi, jotka ovat sittemmin vieneet mukanaan ja laittaneet tulevaisuudensuunnitelmani uusiksi. Tulevaisuudessa näen itseni hääräämässä sosiaalisen median ja tekstintuottamisen parissa. Kääntämisen opinnot koen kuitenkin hyödylliseksi niiden monipuolisuuden vuoksi. Vapaa-ajalla roikun Snapchatissa, putkirullailen ja käyn kirpputoreilla. Seuraa minua Twitterissä (@Hennihhoo) tai Snapchatissa (hennihoo).

 

Raimo Muurinen blogaa Avointa päätöksentekoa käsittelevän gradun kirjoitusprosessistaRaimo Muurinen on työskennellyt viime vuodet avoimen datan ja demokratian parissa sekä suorittanut hartaudella valtio-opin opintoja Tampereen yliopistossa. Siinä missä tavallisesti maailmanparannushaluiset nuoret liittyvät Tampereella puolueen nuorisojärjestöön, Muurinen on löytänyt oman tiensä yhdistämällä akateemisuuden, yrittäjyyden ja yleishyödyllisen yhdistystoiminnan. Open Knowledge Finlandissa kertyneet kokemukset tiedon avoimuudesta näkyvät graduun liittyvissä metodeissa. Teoreettinen ilmaisukyky tukevoittaa osallistumista demokratian muutosta käsittelevään keskusteluun, mutta vaikuttavuuden aikaansaaminen näyttänee vaativan luovempaa yritteliäisyyttä.

Opiskelijoiden pressiklubi, syksy 2014

IMG_3244Marleena Lammikko, 20-vuotias puheviestinnän toisen vuoden opiskelija. Viestinnän lisäksi olen innostunut opiskelemaan politiikan tutkimusta. Usein huomaan valinneeni aivan liian paljon kursseja ja periodin lopussa tuskailen tätä taipumustani. Toivon, että valmistuttuani päädyn juuri siihen unelmieni ammattiini, jonka keksin opintojeni aikana. Vapaa-aikani täytän urheilulla, tanssilla, töillä ja kavereilla. Nautin haaveilusta, pimenevistä illoista, uusien asioiden löytämisen riemusta ja lentokentistä.

 

Tero LeppäTero1salko, 29-vuotias viidennen vuoden informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opiskelija Tampereelta. Kiinnostuksen kohteet opiskelussa painottuvat internetin ihmeelliseen maailmaan ja miten ihmiset siellä toimivat. Itseäni kiinnostaa suuresti avoimen internetin tuomat mahdollisuudet ja uhat informaation levityksen suhteen mediassa. Pressiklubiin lähdin mielenkiinnosta sisällöntuottamista kohtaan ja odotankin innolla (ja kauhulla),mitä kaikkea sitä keksiikään julkaista. Ideoita ainakin riittää ja sitä toteutuspuoltahan tänne klubiin tultiin harjoittelemaan. Opiskelujen ulkopuolella soittelen kitaraa ja pianoa, valokuvailen ahkerasti ja lenkkeilen/urheilen sen minkä muilta touhuilta kerkeän.

 

 

IMG_1055Olen Tytti Kirvesmies – pian 22-vuotissynttäreiden kunniaksi teiniteemalla kotibileet järjestävä urheilua rakastava markkinoinnin opiskelija. Yliopistolla aloitan nyt kolmatta vuottani. Kirjoittaminen on ollut minulle vuosien ajan harrastus ja toisaalta eräänlainen työkin. Pressiklubissa toivon pääseväni haastamaan itseäni jonkin uuden parissa, ja toisaalta tekemään lempipuuhaani eli erilaisia henkilöhaastatteluja. Tulevaisuudessa haluan olla entistä kovempi suunnistaja, julkaista romaanin, matkustaa maailmanympäri ja työskennellä jollain tavalla markkinoinnin ja viestinnän parissa.

 

 

 

10455334_10202958581548635_6906726218361414809_nHeippa! Olen Elina Jussila, 21-vuotias puheviestinnän toisen vuoden opiskelija. Puheviestinnän lisäksi minua kiinnostavat markkinointi ja psykologia, joista kasaan toimivaa palettia tulevaisuutta ajatellen. Joukkoon on kokeilun halustani (tai päättämättömyyttäni) eksynyt paljon myös kursseja muualta: esimerkkeinä radiotyön- ja vokologiankurssit! Ei voi tietää mistä tykkää, jos ei kokeile vai miten se meni? Yliopiston ulkopuolella rakastan punttien nostelua, hyvää ruokaa, tunnelmallisia illanviettoja, tatuointeja ja mielenkiintoisia ihmisiä. Mitä blogikirjoitteluun tulee minut voi löytää kirjoittamasta niin hampurilaisten paistamisen ja opiskelujen yhteensovittamisesta kuin vuorovaikutustaitojen tärkeydestä!

 

 

torstilogoTämä Torsti Vasara on maailman ainoa Torsti Vasara. Se olen siis minä. Maailman ainoa Tampereen yliopiston suomen kielen opiskelija en kuitenkaan ole, ja hyvä niin, koska tähän kokemukseen on paljon kivampi sukeltaa yhdessä. Minä olen vasta taipaleeni alussa ja haluan kertoa siitä kaikille, joita kiinnostaa opiskelujen aloittaminen. Vinkki: se on ihanaa.

 

 

 

10313805_10152273379864193_2799916725921022811_n

Anni Salo, 21 vuotta, 3. vuosi kauppatieteissä, opintosuuntana markkinointi. Toimin tällä hetkellä myös ainejärjestössämme Boomissa päätoimittajana, joten lehtikokemusta on jo taustalla. Rakastan haasteita, joten minulta voi odottaa sellaisia juttuja, joita ei lehteen ole painettu: voin luvata jo ainakin yhden videon, ja aion myös keskittyä blogin ulkoasun kohentamiseen. Toivottavasti pääsen avaamaan myös kauppatieteiden opiskelua ja valmistumisen jälkeistä työelämää blogin puolelle. Jos koulu- ja Boomihommiltani kerkeän, urheilen paljon: käyn salilla, maantiepyöräilen, hevostelen, lumilautailen, hiihdän, pelaan futista… Rakastan opiskelua ja opiskelijaelämää, ja olen maailman onnellisin jos joskus löydän työn missä saan tehdä samanlaisia juttuja kun koulussa ja ainejärjestöhommissa!

 

179498_601884919823395_301254034_nNina Etelävuori, 21-vuotias toisen vuoden opiskelija. Puheviestinnän pääaine valikoitui, koska se tuntui mielenkiintoiselta. Saman mutta erin mielenkiinnon takia aloitin tänä syksynä Helsingissä ravitsemustieteen sivuaineopinnot. Epäakateemisesti ja kliseisesti mielestäni elämässä biokemiaa ja tuhansia teorioita tärkeämpiä ovat hetket, jotka eivät mahtuisi valokuviin. Onnellisuutta, joka ei ehkä välity linssin läpi, löytyy, kun juoksen niin että tunnen lentäväni, saan aamukahviini maitovaahtoa, kun kuuntelen lempibiisejä automatkalla. Kun nauran niin, etten enää muista, mikä naurattaa.

 

 

Olen Meri-Tuuli Nevala, 27-vuotias Helsinkiin juuri töiden perässä muuttanut informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median opiskelija. Opinnoissani olen kiinnostunut internetin ja sosiaalisen median ihmeellisyyksistä viestinnän ja teknologian näkökulmasta. Sisälläni asuu pienimuotoinen nörtti, joka rakastaa ongelmimen ratkomista. Vapaa-ajallani minut voi löytää metsästä koirien kanssa, joogaamatolta tai ihan vain sohvalta todennäköisesti jonkin sortin neulostyö kädessä.

 

 

unnamed3Rimma Erkko, 23-vuotias kirjallisuustieteen opiskelija. Kuvassa hämärää taidettani, jota en itsekään kunnolla ymmärrä, joten en oleta kenenkään muunkaan keksivän mitä kuva esittää. Sain nimeni tytön mukaan, joka ei pelkää kummituksia. (Lukekaa Hannu Mäkelän Herra Huu jos ette usko, tai vaikka uskoisittekin.) Pressiklubissa toivon oppivani journalistisia taitoja ja juttujen kuvittamista. Olen kiinnostunut kaikesta mahdollisesta, joten minulta voi oikeastaan odottaa ihan mitä tahansa. Vapaa-ajallani katson vanhoja elokuvia, luen liikaa ja maalaan rumien taulujen päälle jotain outoa.

 

 

 

 

Opiskelijoiden pressiklubi, kevät 2014

mikkonaamaMikko Helin 25-vuotias tietojenkäsittelytieteen opiskelija, aloittanut 2012. Olen ottanut interaktiivisen median, psykologian ja filosofian kursseja näkökulmaa laajentaakseni. Saatan jäädä kiinni peleihin tai teknologiaan liittyvien juttujen kirjoittamisesta. Ehkä myös teatteriin, kamppailu-urheiluun tai muuhun harrastustoimintaan ja ties mihin maailmanparantamiseen liittyvistä aiheista. Vapaa-ajallani olen mukana järjestämässä Barcraft-tapahtumia sun muuta mikä pitää naaman finnisenä ja propellihatun päässä.

 

 

PyryPyry Keränen Minä olen 19-vuotias Vantaalta Tampereelle muuttanut puheviestinnän fuksi. Olen toivoton maailmanparantaja ja opiskelen viestinnän ohella myös politiikan tutkimusta. Tartun opiskelijablogin tekoon henkilökohtaisena haasteena. Kirjoituksiini eksyy mitä mitä luultavimmin yhteiskunnallista pohdintaa sisältäviä aiheenvalintoja, rajauksia sekä näkökulmia. Toisaalta saatan kirjoittaa myös harrastuksiini liittyvistä asioista kuten kuvataiteista ja musiikista sekä kaikenlaisista mahdollisista peleistä. Vapaa-ajallani löydä minut luultavimmin ruudun, pöydän tai pianon äärestä sivellin kädessä laulamassa.

 

 

601387_10200834155045905_444214258_nSara Reijonen Olen 21-vuotias ensimmäisen vuoden tamperelainen sekä puheviestinnän opiskelija Espoosta. Rakastan matkustelua, vuodenaikoja, valokuvaamista ja hyvää ruokaa. Lisäksi olen todella kiinnostunut erityisesti visuaalisesta kulttuurista. Tähän mennessä olen opiskellut lähinnä viestinnän opintoja, mutta saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

 

 

198905_370834456322453_880379546_nKaroliina Paananen Olen 19-vuotias vantaalaislähtöinen saksan kielen, kulttuurin ja kääntämisen ensimmäisen vuoden opiskelija. Kielioppikurssien vastapainoksi keräilen opintopisteitä myös journalistiikan ja viestinnän luennoilta.

 

 

 

1045021_10200528722555230_991300918_nSiiri Raja-aho Olen tamperelaistunut 22-vuotias neljännen vuoden kirjallisuustieteen opiskelija, joka on epämääräisen yliopistouransa aikana saanut opintorekisteriinsä kerättyä opintoja myös englannin kielestä, journalistiikasta & viestinnästä, sukupuolentutkimuksesta ja teatterin- & draamantutkimuksesta. Työkseni nuokun Tampereen teatterin narikassa ja siinä sivussa näen paljon teatteria. Teatterin lisäksi olen kiinnostunut myös muunlaisista kulttuurituotteista ja ylipäätään meitä ympäröivän kulttuurin kriittisestä ja analyyttisestä tarkastelusta.

 

 

IMG_0475 Jarita Laitinen Olen 24-vuotias kolmannen vuoden kasvatustieteen opiskelija. Opiskelen elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutusohjelmassa ja sivuaineena olen lueskellut terveystietoa sekä tutustunut myös mm. saksan, psykologian ja filosofian kursseihin. Terveyteen liittyvät aiheet, erityisesti ravinto ja ravitsemus ovat olleet jo pidemmän aikaa mielenkiinnonkohteideni kärkisjoilla. Viime aikoina myös luovuustutkimus on alkanut kiinnostaa. Viikkoni kuluvat välillä turhankin nopeasti opiskelun, työn ja harrastusten kanssa tasapainotellessa. Harrasteet vievätkin suurimman osan vapaa-ajastani, jolloin teen tuttavuutta levypainojen kanssa sekä yritän kehittää itselleni ihmeellisiä akrobaattisia kykyjä.

 

Opiskelijoiden pressiklubi, syksy 2013

IMG_4286

Petra Mursu Olen paljasjalkainen tamperelainen, neljännen vuoden englannin käännöstieteen opiskelija. Englannin lisäksi olen haalinut opintoja kauppatieteiden ja psykologian puolelta. Rakastan tanssimista, kielien kiemuroita sekä maailmani avartamista ja sen parantamista.

 

 

Sonja

Sonja Pyykkö Minä olen uustamperelainen kolmannen vuoden kirjallisuustieteilijä, säätäjä, keskustelija, väittelijä, keittiöfilosofi ja viinilasiyhteiskunta-analyytikko, kulttuuria suurkuluttava ja kahviloissa ikuisesti luuhaava 23 vuoden kypsään ikään selvinnyt turkulaislähtöinen asioiden alulle panija. Innostun kirjoitetusta sanasta, musiikista, teatterista ja syksyn väreistä.

 

 

kuva_nooravilenNoora Vilén Olen 26-vuotias englannin kielen opiskelija, sivuaineina informaatiotutkimus ja interaktiivinen media sekä viestintä. Yliopisto-opintoni olen aloittanut jo vuonna 2009, mutta puolitoistavuotisen luovan tauon vuoksi olen vasta kandivaiheessa. Olen aikaisemmin opiskellut graafista viestintää, ja olenkin kiinnostunut myös viestinnän visuaalisesta puolesta.

 

 

EmmaEmma Rautava Olen 24-vuotias ympäristön ja alueiden politiikan opiskelija, ja tällä hetkellä pakerran päätoimisesti graduni parissa. Olen ehtinyt opiskella myös journalistiikkaa ja viestintää, kunta- ja aluejohtamista ja vaihdossa Englannissa luin väestötiedettä. Minua kiinnostavat hyvinkin erilaiset opiskeluun liittyvät ja liittymättömät ilmiöt Tampereen yliopistossa, nyt valmistumisen häämöttäessä erityisesti graduntekoon ja työelämään siirtymiseen liittyvät asiat.

 

 

Opiskelijoiden pressiklubi, talvi 2012–2013

Mikko AaltonenMikko Aaltonen
28 vuotta. Teologi, historioitsija ja hallintotieteilijä. Elämän pienien asioiden ihmettelijä ja suurten kyselijä. Intohimona koulutuspolitiikka ja jääkiekko. Taustaltaan vakaumuksellinen sitoutumaton.

 

 

Silja EistoSilja Eisto
Olen monikielisen viestinnän ja saksan käännöstieteen neljännen vuoden opiskelija ja valinnaisina opintoina suoritan journalistiikkaa, ruotsia ja venäjää. Vietin lukuvuoden 2011–2012 Wienissä ja palasin sieltä mukanani hienoja kokemuksia ja uusia näkökulmia. Minua kiinnostavat niin kansainvälisyys kuin arjen erilaiset ilmiöt.

 

 

Marjo HolsterMarjo Holster
Olen Marjo Holster ja opiskelen suomen kieltä ja sen lisäksi muun muassa informaatiotutkimusta ja tiedotusoppia.

 

 

 

Emma Karimaa Emma Karimaa
Opiskelen informaatiotutkimusta ja aion isona kirjastontädiksi. Puutarhurin ammattia tuli jo kokeiltua ja siitä olen nykyään kiinnostunut lähinnä harrastuksena. Lukemisen lisäksi olen kiinnostunut ympäristöasioista ja ruoasta: sen viljelystä, erilaisista ruokavalioista ja tietysti niiden ympäristövaikutuksista. Olen kiinnostunut tekemään juttuja vaikkapa yliopiston ruokaloista ja kirjastoista.

 

 

Hanna Laukkanen Hanna Laukkanen
Olen 23-vuotias opiskelija Tampereen yliopistosta. Opiskelen journalistiikan maisterivaiheessa, jota ennen olen valmistunut kandidaatiksi Vaasan yliopistosta. Olen kiinnostunut matkailusta, etenkin Pohjois-Amerikan matkailusta, pesäpallosta, jääkiekosta (olen ollut urheilutoimittajana), pop- ja rockbändeistä ja teatterista. Rakastan sekä teatterin katsomista että sen tekemistä ja olen ollut mukana Vaasan ylioppilasteatteri Rampin toiminnassa Vaasassa opiskellessani. Tietenkin olen myös kiinnostunut mediasta ja sen eri ilmiöistä, muun muassa printtilehdistön murroksesta.

 

Meri LehtimäkiMeri Lehtimäki
Opiskelen n:ttä (ja viimeistä) vuotta suomen kieltä ja kirjallisuutta, sivuaineina lisäksi ranskan kieltä ja historiaa. Valmistun pian yleissivistyneeksi humanistiksi toivottavasti kivaan työpaikkaan ja olen kiinnostunut viestinnästä, opettamisesta, kirjoittamisesta ja kansainvälisyydestä.

 

 

erkkimervaalaErkki Mervaala

 

 

 

 

Opiskelijoiden pressiklubi, kesä 2012

 

Niina Hakala

Niina Hakala
– opiskelee vuorovaikutteista teknologiaa
– palasi vaihdosta Southamptonista keväällä 2012; vaihto-opinnoissa mukana mm. journalismia, multimediaa ja viestintää

 

 

 

Juuso Kangaspunta
– opiskelee informaatiotutkimusta ja interaktiivista mediaa sekä tiedotusoppia

 

 

 

Milla Kuisma
– opiskelee ranskan kieltä, tiedotusoppia, markkinointia sekä informaatiotutkimusta ja interaktiivista mediaa

 

 

 

Hanna-Maija Kärkelä
– opiskelee vuorovaikutteista teknologiaa

 

 

 

Jorma Riihikoski

Jorma Riihikoski
– opiskelee tietojenkäsittelytiedettä sekä informaatiotutkimusta ja interaktiivista mediaa

 

 

 

 

Lisäksi blogin taustalla häärii tuotantotiimi:

Riikka Venetjoki, www-tiedottaja / viestintäpalvelut
Mia Simpanen, projektisuunnittelija / Ura- ja rekrytointipalvelut
Mika Sihvonen, yliopistotutkija / Informaatiotieteiden yksikkö