Hyvästi keskiverto

Kolmen opiskeluvuoteni aikana olen ymmärtänyt jotain uutta Tampereen yliopiston luonteesta: keskiverto-opiskelijaa ei ole. Opiskelijakuntamme ikähaarukka on laaja ja elämäntilanne mitä moninaisin. Jokaisella meistä on oma tarinamme ja osaamisemme, ikiomat näkemyksemme ja unelmamme.

Yliopisto on monien teiden risteys. Sisään, lävitse ja ulos on useita erilaisia väyliä. Opiskelemaan voi tulla yhteishaussa, erillisvalinnassa tai vaikka kilpailumenestyksen perusteella, puhumattakaan lukuisista vaihto-opiskelun ja opintojen täydentämisen mahdollisuuksista. Opiskelu voi tähdätä tutkintoon – tai johonkin aivan muuhun.

Itse yliopistokaan ei ole selvärajainen kokonaisuus, vaan ennemminkin ”avoin systeemi, jolla on organisaation piirteitä”, kuten professori Seppo Hölttä kirjoittaa Aikalaisessa.  Myös opiskelu ulottuu luentosalien, kurssien ja tutkintojen ylitse.

Tämän blogin tarkoituksena on avata näkymiä siihen, millaista opiskelu Tampereen yliopistossa oikeasti on. Blogin tekijöiksi kutsumme itse opiskelijoita. Tervetuloa kirjoittamaan, kommentoimaan ja jakamaan kokemuksia! Blogin tekemiseen voi osallistua myös tulemalla mukaan opiskelijoiden pressiklubiin – jonka senkin voi hyödyntää osaksi opintojaan.

Riikka Venetjoki

Kirjoittaja on Tampereen yliopiston verkkotiedottaja sekä informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median maisteriopiskelija