Nenna nautti yliopiston kirpputorilla

Anna ja Nenna
    Anna Metsäpelto iloitsi tyttärensä Nennan kanssa.

Taaperoikäinen Nenna Metsäpelto oli äitinsä Annan kanssa keskiviikkona Tampereen yliopiston kirpputorilla, joka järjestettiin päärakennuksen ylä- ja alaaulassa. Anna hoiti myyntipuolen; myytävänä oli muun muassa kirjoja ja levyjä.

– Tälle pikku-ihmiselle pitää raivata kotoa tilaa. Meillä oli esimerkiksi kolme kirjahyllyllistä kirjoja, ja se oli liikaa, Anna Metsäpelto sanoo.

Suppikset
    Suppilovahverot olivat erikoisinta kirpparilla.

Kirpputorin erikoisin myyntiartikkeli olivat suppilovahverot, joita Emma Karimaa oli käynyt keräämässä.

– Näitä aika harvoista paikoista enää tähän vuoden aikaan löytyy, Karimaa myhäili.

Saana Raatikainen
    Saana Raatikainen oli kaivanut kiertoon entisen täydennyskoulutuskeskuksen kirjoja.

Entisen Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen varastoista löytyi yliopiston ympäristökoordinaattorin Saana Raatikaisen järjestämään vaihtopöytään paljon kirjoja. Kirpparipöydällä oli myös vaatteita yliopiston kierrätyshuoneesta. Siis mistä?

– Siitä ei kovin moni tiedä, Raatikainen nauraa.

– Kun Alakuppilasta kävelee kohti E-siipeä ja menee rappuset alas, käytävällä vasemmalla on kierrätyshuone. Sinne saa viedä ja tuoda vaatteita, Raatikainen sanoo.

Mikko Markkola
    Mikko Markkola löysi nostalgisen kirjan.

Mikko Markkola löysi Kai Halttusen kirpparipöydästä nostalgisen Love Records -kirjan.

– Minulla oli nuorempana Love Recordsin kasetteja ja nyt löysin kirjan! Markkola iloitsee.

Saint Sheia
    Emilia Louhio möi Saint Sheia -figuuria.

Saint Sheia -muovifiguuri seisoo ylväänä kirjapinon päällä. Emilia Louhio on saanut sen aikanaan kapselikoneesta, eli rahalla toimivasta vempaimesta, josta kahvaa kääntämällä saa muovipallon sisällä jonkun leikkikalun.

– Tavaraa kertyy liiaksi nurkkiin, niin hyvä tulla myymään pois, Louhio sanoo.

Excu-pöytä
    Eveliina Julkunen ja Jenni Unkuri keräsivät rahaa Kroatiaan.

Sosiologian opiskelijat Eveliina Julkunen ja Jenni Unkuri keräsivät kirppismyynnillään rahaa Kroatian excursioon.

– Tässä on kaikkien lähtijöiden tavaroita myytävänä, muun muassa The Beatlesien levy, Julkunen kehuu.

Autotaulu
    Autotaulu meni halvalla, vain yksi euro!

Johanna Lehto myi kaverinsa Aliisa Kentan kanssa muun muassa autotaulua ja viinitelinettä. Tytöt ovat innokkaita kirpparien kiertäjiä.

–  Bonus-kirppis on Tampereella paras löytöpaikka, Kentta vinkkaa.

Kirpputorilla
    Kirpputori keräsi keskiviikkona yhteen paljon myyjiä.

Kirpputori oli innostanut sekä myyjiä että ostajia paikalle, toivottavasti ensi vuonna uudestaan!

Teksti ja kuvat: Hanna Laukkanen