Yliopistoliikunnan riemua!

Yliopistoliikunnan riemua
    Ylös, ulos ja liikkumaan! Yliopistoliikunnan keskeisin liikuntapaikka on Atalpa. Keskustakampuksen liikuntatalosta löytyvät palloiluhalli, monitoimisali, venyttelysali, kaksi kuntosalia sekä pesu- ja saunatilat. Atalpan liikuntamahdollisuuksia pääset hyödyntämään maksamalla kerta-, kausi- tai vuosimaksun, jotka ladataan kätevästi opiskelijakortillesi. Maksut ja lataukset hoituvat  Atalpan vastaanotossa.
    Atalpan kuntosali
    Uusituista kuntosaleista sekä pesu- ja saunatiloista päästiin nauttimaan alkuvuodesta 2012. Kuvissa näkyvän suuremman kuntosalin tiloista löytyy mm. juoksumattoja, kuntopyöriä ja crosstrainereita. Vieressä sijaitseva pienempi sali on keskittynyt vapaisiin painoihin. Saleilla ovat toki myös käytössä Matrix ja Gym80 – laitteet.
    Liikuntaesite
    ”Yliopistoliikunta on helppo aloittaa – myös hieman kevyemmin!”
    Yliopistoliikunta tarjoaa jokaiselle jotakin. Aloittelijalle tai kevyempää tahtia kaipaavalle suositellaan tunneista pilatesta, kehonhallintaa, niska-selkää ja venyttelyä.Vastaanotossa jaossa oleva esite kannattaa myös katsastaa: se tarjoaa tiiviin tietopaketin syksyn 2012 yliopistoliikunnasta.
    Ryhmäliikuntaa
    Ryhmäliikuntatarjonta on monipuolista. Esimerkiksi niska-selkä – tunti vetreyttää ja vahvistaa tenttikirjojen ja tietokoneen äärellä jumiutuneita lihaksia.

Palloilua hallissa
    Suuri palloiluhalli voidaan jakaa kolmeen osaan. Palloiluhallissa pääsee harrastamaan vaikkapa lentopalloa, salibandyä, sulkapalloa, futsalia ja koripalloa.
    Taekwon-doa
    Lukukausittain järjestetään myös paljon erilaisia kursseja, joille ilmoittaudutaan e-lomakkeella. Tänä syksynä harrastetaan taekwon-don lisäksi telinevoimistelua, astangajoogaa, kuntonyrkkeilyä, jazz- ja showtanssia, vannetanssia, feldenkraisia, kundoliinijoogaa, shindoa, uintia, futsalia sekä käsipalloa. Pssst! Vaikka ilmoittautuminen syksyn kursseille päättyi syyskuussa, ehtii toisessa periodissa alkavalle käsipallon alkeiskurssille vielä hyvin ilmoittautua mukaan!
    UtaSport lajien kirjoa
    Salibandy, lenkkeily, jääkiekko… Mikä on sinun suosikkilajisi? Jos kaipaat harrastekavereita, ota osaa esimerkiksi UtaSportin (löytyy myös Facebookista!) lajikerhojen tai ainejärjestöjen liikuntatoimintaan. Ainejärjestöillä on esimerkiksi omia palloiluvuoroja, joista kannattaa kysäistä tarkemmin ainejärjestön liikuntavastaavalta. Urheilupaikat eivät muuten ole pelkästään Atalpan liikuntataloon rajattuja, vaan liikkumaan pääset myös esimerkiksi Tampereen Normaalikoululla, Sorsapuiston kentällä, Kaupin keilahallissa ja Tampereen harjoitusjäähallissa. Ja ei kun menoksi!

Liikunnan iloa kaikille toivottaen,

Milla ja Niina

Ja kaikki liikkuu!

Yliopiston liikuntapäällikkö Kirsi Mänty kertoo opiskelijablogin lukijoille yliopistoliikunnan uusista tuulista:

“Opiskelijoiden liikuntaliitto on jo vuosien ajan pyrkinyt edesauttamaan alueellista yhteistyötä korkeakoululiikunnan piirissä. Tampereella yhteistyön suunnittelu alkoi jo vuonna 2010. Ensimmäinen konkreettinen suunnittelutyön tulos on yhteiset liikuntakurssit Tay:n, Tamk:n ja Tty:n opiskelijoille ja henkilökunnalle. Yhteistyön tavoitteena on mahdollistaa tulevaisuudessa yhteiset liikuntapalvelut kolmella eri kampuksella: keskustassa, Hervannassa ja Kaupissa.

Syksyn kurssithan ovat jo alkaneet, mutta kevätkauden osalta kannattaa olla tammikuun alussa valmiina ilmoittautumaan! Vannetanssi on hauskaa ja myös haastavaa, kun taas joogatunneilta haetaan rentoutumista ja hyvää oloa. Yliopistoliikunnan kurssitarjonta on erittäin laaja: 40:stä ryhmäliikuntatunnista löytyy kaikenlaisille liikkujille sopivia vaihtoehtoja.

Kaikki opiskelijat ovat tervetulleita yliopistoliikunnan pariin; voit liikkua oman kunnon ja oman tunnon mukaan :)”