Iltakoulun alumnit ja opiskelijat kohtasivat – tähän huutoon Iltakoulu aikoo vastata!

  Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen ainejärjestö Iltakoulu ry järjesti työelämäaiheisen paneelin yhteistyössä entisten opiskelijoidensa kanssa Tampereen yliopistolla 10.4.2017. Paikalle saapui monipuolinen joukko Iltakoulun alumneja jakamaan kokemuksiaan ja neuvojaan työllistymisestä ja työelämästä opiskelijajäseniemme kanssa. Vieraina oli niin kokeneita työelämän konkareita kuin vastikään työuraansa aloittaneita alumneja, joten paneelikeskustelu tarjosi monipuolisen näkemyksen työuran tärkeisiin käännekohtiin aina sen alkuun saamisesta sillä pitkälle etenemiseen.

  Paneelimme alumnit olivat:

  Timo Pesonen, Euroopan komission viestintäpääosaston pääjohtaja
  Sara Linnoinen, Kirkon Ulkomaanavun Uskonollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkostosto
  Jukka Lindström, Toimittaja, stand-up koomikko ja ajankohtaissatiiri Noin viikon uutisten käsikirjoittaja ja juontaja
  Saara Särmä, Kansainvälisen politiikan tutkija ja feministisen ajatushautomo Hatun toinen perustaja
  Lauri Kangasniemi, suomalaisyritysten kansainvälistymistä edistävän Finpron Communications Specialist

  Kuvassa paneelin alumnit: Saara Särmä (vasemmalla), Timo Pesonen, Sara Linnoinen, Lauri Kangasniemi, Jukka Lindström

  Hyvin monipuolista osaamista edustaneet vieraat tekivät paneelista hyvin kiintoisan henkilölle, jota sattui kiinnostamaan ura EU:n instituutioissa, rauhanvälityksen ja humanitäärisen avun parissa, tutkijana, viestinnän ja kansainvälistymisen spesialistina tai kenties jopa oman TV-ohjelman juontajana! Paneelissa käsitetiin myös laajemmin politologien näkymiä työmarkkinoilla ja hyppyä työelämään. Keskustelussa ilmeni muun muassa sivuaineiden merkitys, ensimmäisen harjoittelupaikan merkitys ja tutkinto-ohjelmamme antamat valmiudet työelämän haasteisiin. Alumnit kannustivat opiskelijoitamme rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tarttumaan uusin tilaisuuksiin, sillä alamme generalistinen luonne antaa sattumalle hyvin suuren roolin työelämään sijoittumisessa. Myös verkostoitumisen rooli korostui keskusteluissa. Yleisten neuvojen lisäksi panelistit jakoivat kullanarvoisia vinkkejä opiskelijoille, joita saattaisi kiinnostaa seurata heidän edustamiaan urapolkuja esimerkiksi Euroopan Unionissa.

  Tapahtuma käytiin rennossa ja keskustelevassa hengessä ja se olikin erittäin onnistunut sillä alumnit ja opiskelijat kävivät merkittävää vuorovaikutusta kysymysten muodossa ja ei nauruiltakaan säästytty. Alumneja oli saapunut myös paikalle yleisöön kannustamaan entisiä opiskelutovereitaan paneelin paineeseen.

  Tapahtuma oli erittäin hyvin onnistunut ja se veti paikalle yli 60 ihmistä. Politologien lisäksi paikalle oli saapunut kiinnostuneita silmäpareja muista tutkinto-ohjelmista ja jopa muutama ulkopaikkakuntalainenkin. Tapahtuman markkinointi sosiaalisessa mediassa oli hyvin onnistunutta ja se tavoittikin yli 3500 ihmistä. Paneelin rento luonne ja keskusteleva henki loi pohjan hedelmälliselle vuorovaikutukselle paneelin aikana. Myös paneelia ennen ja sen jälkeen tarjoillut pullakahvit osoittautuivat hitiksi ja myös niiden äärellä opiskelijat sekä alumnit loivat kontakteja toisiinsa rennon rupattelun merkeissä. Se sai myös todella hyvää palautettua niin yleisöltä kuin osallistujilta ja panelistit esittivätkin toiveen samankaltaisen opiskelijoita ja alumneja yhteentuovan toiminnan syventämisestä ja tähän huutoon Iltakoulu aikoo vastata!

  Iltakoulu sai tapahtuman järjestämiseen Tampereen yliopiston Alumni ry:n avustusta Alumnirahastosta.

  Tapahtumatiedotteen laati Vili Kandic, Iltakoulu ry:n Työelämä- ja alumnivastaava. Lue lisää

  Tampereen yliopiston alumnisuhdetoiminta: Tampereen yliopiston Alumni

  AlumniavustuksetAlumniavustuksia myönnetään esimerkiksi erilaisten alumnitapahtumien, ”luokkakokouksien”, vierailuluentojen, työelämävierailujen ja mentorointiohjelmien toteuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

  Alumniavustusta voidaan myöntää esimerkiksi kohtuullisiin tilavuokriin, tarvike- ja tarjoilukuluihin sekä markkinointikuluihin.

  Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella Tampereen yliopiston alumnirahastosta.

   Kommentoi

   Ota kantaa! Pysy kuitenkin asiassa ja muista hyvät tavat. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *