Elävän Kirjallisuuden Festivaalilla käsiteltiin syrjäytymistä, runoiltiin ja tuhottiin kirjoja

Elävän Kirjallisuuden Festivaali vietettiin jälleen Työväenmuseo Werstaalla Tampereella 18. helmikuuta 2017 klo 11–18. Tämänkin vuoden EKF järjestettiin täysin talkoovoimin. Festivaalin taustalla on Tampereen yliopiston kirjallisuustieteen opiskelijoiden 2009 perustama ELKI ry, joka sai tapahtuman järjestämiseen Tampereen yliopiston Alumni ry:n avustusta.

Kokoavana teemana oli monimerkityksinen Sivulla. Poikkitieteellisessä ja -taiteellisessa ohjelmistossa käsiteltiin sivullisuutta ja sivuuttamista yhteiskunnan sisällä sekä kirjallisuuden aiheena ja näkökulmana. Toisaalta teeman kautta päästiin käsiksi kirjaan fyysisenä esineenä, joten paneelikeskusteluissa pohdittiin muun muassa kirjojen sivujen kuvittamista, kirjan matkaa painokoneesta antikvariaattiin, revittiin sivuja irti ja taiteltiin origameiksi, sekä tarjottiin mahdollisuutta ottaa poistokirjoja kirjaroviosta tai muotoilla omia runoja.

Elävän Kirjallisuuden Festivaali perustettiin vaihtoehdoksi kaupallisille ja henkilökeskeisille kirjamessuille ja sen tarkoituksena on tarjota keskustelua, joka kurottaa yksittäisten tekijöiden ja teosten sijasta laajempiin aiheisiin. Tapahtuma on näin ollen suunnattu kaikille kirjallisuudesta ja kulttuurista kiinnostuneille aikuisille ja nuorille koulutustaustaan katsomatta. Tänä vuonna festivaalilla vieraili noin 600 kävijää katsomassa teatteria, performansseja, runoilijoita ja osallistumassa työpajoihin sekä asiakeskusteluihin.

Festivaalin tuotantotiimi ja talkoolaisjoukko koostuivat pääasiassa Tampereen yliopiston entisistä ja nykyisistä opiskelijoista. Myös esiintyjinä, paneelikeskustelijoina ja työpajanvetäjinä nähtiin useita Tampereen yliopiston kasvatteja. Myös yleisön joukossa nähtiin runsaasti entisiä ja nykyisiä Tampereen yliopiston opiskelijoita. Elävän Kirjallisuuden Festivaali on perinteisesti ollut erityisesti jo yliopiston jättäneille kirjallisuudenopiskelijoille mahdollisuus tavata yliopistoaikaisia ystäviä ja Werstaan käytävillä ja takahuoneissa nähtiinkin myös tänä vuonna iloisia jälleennäkemisiä.

Tapahtumatiedotteen laati Linda Salo, Elävän Kirjallisuuden Festivaalin tiedottaja 2017.

Tampereen yliopiston alumnisuhdetoiminta: Tampereen yliopiston Alumni

AlumniavustuksetAlumniavustuksia myönnetään esimerkiksi erilaisten alumnitapahtumien, ”luokkakokouksien”, vierailuluentojen, työelämävierailujen ja mentorointiohjelmien toteuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Alumniavustusta voidaan myöntää esimerkiksi kohtuullisiin tilavuokriin, tarvike- ja tarjoilukuluihin sekä markkinointikuluihin.

Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella Tampereen yliopiston alumnirahastosta.