Kansainvälinen politiikka sai alumnit liikkeelle

Hyvät alustukset ja rento tunnelma saivat kiitosta Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan alumnien tapaamisessa Helsingissä 25.10.2016. Tyytyväisyyttä herätti myös se, että rehtori Liisa Laakso saapui tilaisuuteen ja selosti Tampere3-hankkeen nykytilan.

”Mitä on kansainvälinen politiikka tänään?” kysymykseen vastasivat ohjelmajohtaja Mika Aaltola Ulkopoliittisesta instituutista ja professori Tuomas Forsberg Tampereen yliopistosta. Mika Aaltola tarkasteli  tutkimusta politiikkarelevantin tietotuotannon mallien kautta; Tuomas Forsberg esitteli aikaisemmin vallalla olleita teorioita ja totesi, ettei tällä haavaa ole osoitettavissa yhtä voimakasta teoreettista suuntautumista. Akateeminen maisema on pikemminkin monipiirteinen, ja kuva myös pirstalainen tai mosaiikkinen. Tutkijat ovat jakaantuneet useisiin eri suuntauksiin, jotka ikään kuin omista pöydistään kommentoivat toisiaan.

14705766_708003872684418_4727982158325490707_nRehtori Liisa Laakson alustus vahvisti käsitystä Tampere3:n mahdollisuudesta luoda jotakin uutta terveyden, teknologian ja yhteiskunnan kolmiossa ja näiden alueiden rajapinnassa.

”Mitä on kansainvälinen politiikka tänään?” tapahtumaan oli kutsuttu Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan alumnit. Tarkoituksena oli antaa osanottajille mahdollisuus päivittää tietonsa oman oppiaineen nykysuuntauksista sekä kutoa alumnien keskinäisverkkoa.

Tilaisuus pidettiin Helsingissä Ulkopoliittisessa instituutissa, jonka toimintaa myös esiteltiin alumneille. Paikat Ulkopoliittisen instituutin auditoriossa täyttyivät nopeasti, ja ilmoittautumisia jouduttiin siksi myös rajoittamaan.

Tilaisuus oli vapaaehtoista alumnitoimintaa, jota Tampereen yliopiston kasvatit ovat alkaneet harrastaa enenevästi. Tämän tapahtuman järjestivät Eila Nevalainen ja Sanna Viitanen. Tapahtuman kahvitarjoiluun oli saatu avustus Tampereen yliopiston Alumni ry:ltä.

Kansainvälisen politiikan alumnitapaamisesta raportoi Eila Nevalainen.

Alumnien tavoittamisessa ja alumnitapahtuman järjestelyissä auttoi Tampereen yliopiston alumnisuhdetoiminta: Tampereen yliopiston Alumni

AlumniavustuksetAlumniavustuksia myönnetään esimerkiksi erilaisten alumnitapahtumien, ”luokkakokouksien”, vierailuluentojen, työelämävierailujen ja mentorointiohjelmien toteuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Alumniavustusta voidaan myöntää esimerkiksi kohtuullisiin tilavuokriin, tarvike- ja tarjoilukuluihin sekä markkinointikuluihin.

Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella Tampereen yliopiston alumnirahastosta.