Historian alumnit tiivistivät yhteistyötä

Tampereen yliopiston entiset historian opiskelijat järjestivät alumnisitsit Helsingissä lauantaina 19. maaliskuuta. Tapahtuma oli suunnattu kaikille entisille tamperelaisille historianopiskelijoille.

Laulamisen ja syömisen lisäksi muisteltiin vanhoja proffia, opiskelijaelämää ja itse opiskelua sekä lausuttiin Tommy Tabermannin runoja. Kaikki historiaa Tampereella 1990-luvulta alkaen lukeneet ymmärtänevät viimeisimmän tärkeyden.

Tapahtuman idea sai alkunsa, kun useat entiset opiskelijat ovat töiden perässä pääkaupunkilaistuneet ja samalla kaivattiin jotakin yhteistä tapahtumaa, joissa voisi tavata vanhoja opiskelukavereitaan. Yhteensä sitseille osallistuikin 22 henkilöä.

Tapahtumaan saatiin Tampereen Yliopiston Alumni ry:ltä avustusta, mikä mahdollisti tilan hankkimisen ja jossakin määrin jopa ruokakulujen kattamista.

Tapahtuma oli alkupotku entisten Tampereen yliopiston historianopiskelijoiden alumnitoiminnalle Helsingissä, sillä seuraavaa yhteistä tapahtumaa ideoitiin jo sitsien yhteydessä. Tarkoituksena oli järjestää yhteinen opastettu retki Suomenlinnaan kesällä 2016. Tapahtuman innoittamana perustettiin myös Patinan alumnit Facebook-ryhmä alumnien yhteydenpitokanavaksi.

Tiedotteen laati Raigo Megerild

Tampereen yliopiston alumnisuhdetoiminta: Tampereen yliopiston Alumni

AlumniavustuksetAlumniavustuksia myönnetään esimerkiksi erilaisten alumnitapahtumien, ”luokkakokouksien”, vierailuluentojen, työelämävierailujen ja mentorointiohjelmien toteuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Alumniavustusta voidaan myöntää esimerkiksi kohtuullisiin tilavuokriin, tarvike- ja tarjoilukuluihin sekä markkinointikuluihin.

Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella Tampereen yliopiston alumnirahastosta.