Vuonna 1985 verovirkamiestutkinnon aloittaneet opiskelijat tapasivat Tampereella

Kuva: Teuvo Karppinen

Tapasimme lauantaina 14.5. aamupäivällä Päätalon aulassa, jonka totesimme säilyneen hyvin muistojemme mukaisena. Esittäytymiskierrosta ja lounasta varten siirryimme Linna-kiinteistön opiskelijaravintolaan. Osallistujamäärä oli saatu nousemaan 20 henkilöön esteistä ja viime hetken sairastapauksista huolimatta. Esittäytymiskierros oli tarpeen ja samalla saatiin jaettua kunkin tärkeimmät tapahtumat kuluneen kolmen vuosikymmenen ajalta.

Lounaan jälkeen koulutuspäällikkö Sirkka Sippola vei meidät opastetulle kierrokselle yliopiston kampuksella. Hän kertoi myös asiantuntevasti yliopiston kuluneiden vuosien kehityksestä sekä tämän hetken tilanteesta. Kysymysten tulva osoitti esityksen kiinnostavuuden.

Olimme onnistuneet houkuttelemaan mukaamme opettajamme, vero-oikeuden professori Seppo Penttilän, joka vuonna 1984 taloon tulleena lehtorina oli ollut melkein yhtä uusi tulokas Tampereen yliopistossa kuin me. Meidän jo vuosia aiemmin opiskelijoina omakseen ottamamme opettajan esitys siitä, missä mennään vero-oikeuden opetuksessa tänään, osui erinomaisesti maaliinsa. Joukon yhteenkuuluvaisuutta lisäsi Sepon esitykseensä liittämät diat meidän tekemisistämme opiskeluaikana ja sen jälkeen.

Asiapitoisen iltapäivän päätteeksi siirryimme iltapäiväkahville Milavidaan, joka oli remontoituna monelle tamperelaisellekin tuore tuttavuus. Keli ei suosinut, mutta pitävän katon alla myös Näsin kalliolla tarina kulki entiseen tapaan vuolaana. Osin eri reittejä ryhmiin jakautuen matka jatkui Torni-hotelliin, jossa osa pitkämatkalaisista myös yöpyi. Päivällinen tarjoiltiin iltaseitsemältä alkaen. Illan ikimuistoisuutta lisäsi palohälytys, joka kuitenkin (onneksi) osoittautui aiheettomaksi. Vaikka osan oli mentävä illan tullen, kokoonnuimme pääjoukolla vielä Torni-hotellin Visio Clubille, jonka olimme saaneet sovittua käyttöömme kattoterassin ollessa pääosin remontissa.

Tapaaminen sai osallistujilta varauksettoman kiitoksen. Ammatillisesti suuri osa oli tutkinnon nimen mukaisesti löytänyt uransa kantavina voimina Verohallinnon asiantuntijoiden ja esimiesten arvostetussa joukossa. Mukana oli kuitenkin myös edustajia yksityissektorilta ja yliopistomaailmasta. Ei ollut yllätys, että hyvän porukan parhaat piirteet näyttivät noin kaveripiirin kesken entisestään vahvistuneen ja seuraavaa tapaamista alettiinkin jo suunnitella ahkerasti.

Erityiskiitoksen tapaamisemme onnistumisesta ansaitsee Tampereen yliopiston Alumni, joka auttoi järjestelyissä monin tavoin.

Verovirkamiestutkinnon alumnien tapaamisesta raportoi Juha Lindgren

Tampereen yliopiston alumnisuhdetoiminta: Tampereen yliopiston Alumni

AlumniavustuksetAlumniavustuksia myönnetään esimerkiksi erilaisten alumnitapahtumien, ”luokkakokouksien”, vierailuluentojen, työelämävierailujen ja mentorointiohjelmien toteuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Alumniavustusta voidaan myöntää esimerkiksi kohtuullisiin tilavuokriin, tarvike- ja tarjoilukuluihin sekä markkinointikuluihin.

Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella Tampereen yliopiston alumnirahastosta.