Näin taltutat kaamosoireet!

  Syystalven pimein ajanjakso, kaamosaika on juuri meneillään ja monet meistä kärsivät sen aiheuttamista oireista, kaamosmasennuksesta tai kaamosrasituksesta. Kaamosoireilu ei ole lainkaan epätavallista, kaamosmasennuksesta kärsii noin 1% väestöstä ja kaamosrasituksen tuomista oireista jopa 10-30%.

  Kaamosmasennuksen oireet ovat hyvin samanlaisia kuin yleisesti masennuksessa, erotuksena oireiden sijoittuminen kaamosaikaan ja niiden häviäminen kesällä. Oireita ovat muunmuassa surullisuus, alentunut mieliala, ahdistuneisuus, ärtyneisyys, mielihyvän ja mielenkiinnon kokoemisen menettäminen. Kaamosrasituksen oireet ovat masennuksen oireita lievempiä, ja niitä ovat esimerkiksi makeannälkä, lihominen, väsymys ja liikaunisuus.

  Alla olevassa graafissa on esitetään kuinka kaamosoireita voi helpottaa kotikonstein. Muista että itsehoito ei kuitenkaan aina välttämättä tehoa ja tällöin kannattaakin ottaa yhteyttä esimerkiksi YTHS:n mielenterveyspalveluihin riittävän hoidon saamiseksi.

   

  Näin taltutat kaamosoireet

   

   Kommentoi

   Ota kantaa! Pysy kuitenkin asiassa ja muista hyvät tavat. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *