Sosiaalivakuutuksen alumnitapaaminen huipentui Valoviikkojen ilotulitukseen

Taija R-L WP_20151023_001

Kuva: Taija Remus-Lehtinen

TRE 72- nimellä kulkeva ryhmämme piti neljännen ”luokkakokouksen” Tampereella 23.10.2015.  Ryhmän nimi johtuu siitä, että olemme sosiaalivakuutustutkinnon suoritettuamme valmistuneet joulukuussa 1972 (tai vähän sen jälkeen). Mukana oli 13 alumnia eli yli puolet valmistuneista, joita oli parikymmentä. Nyt olemme eläkeläisiä melkein kaikki; nuorin on vielä mukana työelämässä. Suurin osa teki pitkän työuransa kelassa, osa työeläkeyhtiöissä ja osa siirtyi kuntien palvelukseen.

Tapaamisemme alkoi puoliltapäivin alakuppilassa kahvituksella, jonka kustansi Alumni ry:n avulla Alumnirahasto (KIITOS!). Kahvit miltei ainoassa tutussa paikassa maistuivat hyvin eri puolilta maata tulleille osanottajille.

Kahvin jälkeen opintotukipäällikkö Eini Mäkelä otti meidät hoiviinsa, ja kertoi yliopiston ja alan koulutuksen kuulumisista. Nyt vakuutusalaa voi opiskella johtamiskorkeakoulussa kauppatieteiden maisteriohjelmassa.  Eini vei vielä kampuskierrokselle Päätalosta Linnaan. Yliopistoa on paljon rakennettu sitten meidän opiskeluaikojen, ja siksi kierros oli hyvin mielenkiintoinen. Erityisesti kaunis ja monille käyttäjille avoin kappeli oli vaikuttava ja uutta tässä yhteisössä. Vanhasta muistista nautimme lounaan Tillikassa, jonne kaksi viimeistä osanottajaa ehti mukaan. Yllättäen Sinikalla oli mukana kaikkien opiskeluaikaiset kirjalliset seminaari- ja harjoitustyöt. Hienoja töitä olimme tehneet, mutta useilta olivat nämä merkkiteokset muuttojen mukana kadonneet. Ja kuin meidän kunniaksemme Tampere oli illaksi järjestänyt Valoviikkojen avauksen ja ilotulituksen.  Yhdessäolo jatkui vielä ja öisiä muuttuneita Tampereen maisemia ihailimme Tornista.

Osanottajiin teki vaikutuksen se, miten hienosti Tampereen yliopisto ja Alumni suhtautuivat meihin; olimme kuin kutsuvieraita. Tästä kaikesta olette ansainneet ison kiitoksen!

TRE 72 puolesta

Marjaliisa Aranko
    järjestelyistä vastanneen Kvartetin jäsen

AlumniavustuksetAlumniavustuksia myönnetään esimerkiksi erilaisten alumnitapahtumien, ”luokkakokouksien”, vierailuluentojen, työelämävierailujen ja mentorointiohjelmien toteuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Alumniavustusta voidaan myöntää esimerkiksi kohtuullisiin tilavuokriin, tarvike- ja tarjoilukuluihin sekä markkinointikuluihin.

Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella Tampereen yliopiston alumnirahastosta.