Opiskelijan kymmenen käskyä

IMG_0003

1. Minä olen opintotuki, ainoa tulonlähteesi. Sinulla ei saa olla muita tulonlähteitä tai saat päällesi Kelan tulta ja tulikiveä.

2. Älä käytä väärin valtion avokätistä tukea. (Siis niitä kumpaakaan kymppiä, jotka vuokran jälkeen jäävät käteen.)

3. Pyhitä lepopäivä – paitsi, jos esseesi on myöhässä, tentti on tulossa, sinulla on töitä tai olet lusmuillut jo ihan tarpeeksi koulutöidesi kanssa.

4. Kunnioita isääsi ja äitiäsi, erityisesti silloin, kun tarvitset jotain mihin sinulla ei ole varaa (kuten vaikka leipää) tai sinulla on nälkä. Käy ilahduttamassa vanhempiasi erityisesti ruoka-aikaan, syö kuin et olisi koskaan nähnyt ruokaa ja ryövää samalla ruokakaapit.

5. Älä tapa, vaikka kuinka tekisi mieli. Muista tämä erityisesti, kun luet hallituksen leikkauspäätöksiä, katteettomia lupauksia ja tekohurskastelua mediassa. Se nyt vaan on laitonta.

6. Älä tee aviorikosta, vaikka olisitkin kännissä ja se tuntuisi sillä hetkellä hyvältä idealta. Avioero tulee kalliiksi.

7. Älä varasta, vaikka puuroa tulisi jo korvista ulos, tilillä on viisi senttiä rahaa ja kissa huutaa nälkäänsä. Jos kuitenkin varastat, älä ainakaan jää kiinni.

8. Älä lausu väärää tietoa esseessäsi tai tentissä.

9. Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta, edes loppukuusta, kun olet rahattomana. Jos kuitenkin tavoittelet katso kohta seitsemän.

10. Älä tavoittele lähimmäisesi tenttivastauksia, muistiinpanoja, luentopäiväkirjaa tai mitään, mikä hänelle kuuluu, paitsi jos olet todella epätoivoinen.

2 comments for “Opiskelijan kymmenen käskyä

1. Kanerva
        7.8.2015 at 20.31

Aivan ihana 😀 Kiitos!

2. ziuziu
        8.8.2015 at 14.25

Kohta 6 voisi olla enemmänkin ”älä mene naimisiin”. Opiskelijalle voi kostautua parisuhde, esimerkiksi jos tarvitsisi toimeentulotukea.