Päivä yliopistolla yhden opiskelijan silmin

  Tampereen yliopistossa opiskelee 15 000 tutkinto-opiskelijaa. Jokaisen 15 000 opiskelijan opintopolku on aivan erilainen verrattuna toiseen opiskelijaan, niin myös päivätkin yliopistolla. On siis vaikea kuvailla yhtä tyypillistä päivää yliopistolla, sillä päivän kulku vaihtelee päivittäin. Alkuviikosta ei välttämättä ole ollenkaan luentoja, kun taas loppuviikko on täynnä niitä. Jollakin voi olla kaksi luentoa päivittäin, kun toisella ei ole yhtäkään. Tässä kuitenkin minun tyypillinen, tai ei niin tyypillinen, keskiviikko yliopistolla.

  Kollaasi

  8:00 – 9:00

  Herään puolen tunnin torkutuksen jälkeen ja huomaan, että kello on aivan liian paljon. Syön nopeasti aamupalani ja silmäilen päivän Hesarin nopeasti läpi. Vaikka olen myöhässä aikataulustani jo heti aamusta, päivääni piristää ikkunasta tulviva auringon valo, joka saa aamun tuntumaan edes hieman siedettävämmältä. Syötyäni  ja laitettuani itseni kuntoon hyppään pyörän selkään. Normaalisti kävelisin muutaman minuutin matkan yliopistolle, mutta nyt minulla on niin kiire, että on pakko pyöräillä.

  Kollaasi2

  9:00

  Käyn tulostamassa mikroluokassa ryhmäni analyysitehtävän seuraavalle luennolle. Olen ainut mikroluokassa ja kiroan tietokoneen hitautta. Jotenkin aina kiireessä yliopiston koneet lataavaat luvattoman kauan, ja kuvassa näkyvä tietokoneen ruutu junnaa paikallaan. Ärsyttääkö ketään muita sama? Tulostettuani analyysin, juoksen luennolle. Saavun ovelle ja ovi ei ole auki, eikä kukaan avaa sitä koputuksistani huolimatta. Alan panikoida, missä luento oikeasti onkaan. Tarkistan tilakalenterin ja sen mukaan olen aivan oikeassa paikassa. Soitan kavereillenikin, jotka eivät vastaa. Tarkistan vielä paikan yliopiston nettisivuilta ja kaiken mukaan minun pitäisi olla oikeassa paikassa. Katson kelloa ja huomaan, että oikeasti kello onkin vasta 8:16 eikä 9:16. Olen siis laittanut herätyksen tunnin liian ajoissa ja elänyt väärässä ajassa. Ärsyttävää. No ainakin olen ajoissa paikalla.

  Kollaasi3

  8:20 – 9.05

  Hyödynnän ylimääräisen aikani Alakuppilassa ja teen muistiinpanoja tenttiä varten. Yksi hyvä puoli siinä, että olin liian ajoissa on, että saan jotain aikaiseksi heti aamusta. Alakuppila on vielä tähän aikaan aamusta hiljainen, joten keskittyminen on helpompaa. Jossain vaiheessa viereiseen pöytään istahtaa oman yksikköni opettajia aamukahville ja keskustelemaan eilisestä oppilaiden ja henkilöstön palautetilaisuudesta. Kuuntelen opettajien päivittelyä palautetilaisuudesta, mutta lopulta päätän jatkaa hommiani.

  9:15 – 11:45

  Istun vaikuttamisen ja argumentoinnin luennolla. Oman pääaineeni luennot ovat mielenkiintoisia ja virkistäviä verrattuna perinteisiin luentoihin. Luennoilla teemme paljon pienryhmätöitä ja keskustelulla on luennoilla suuri rooli. Jokainen saa mahdollisuuden sanoa, mitä ajattelee aiheesta, jota sillä hetkellä käsittelemme. Palautamme ryhmäanalyysimme poliittisista puheista ja puramme hieman ryhmätyötä. Tauolla istuskelemme Alakuppilassa ja haemme ilmaiset tikkarit ständiltä, joka on juuri pystytetty Alakuppilan viereen. Tauon jälkeen luennon toisella puoliskolla aiheena on väitteleminen ja teemme lopuksi pienen väittelyharjoituksen.

  11:45 – 12:20

  Menemme syömään yhdessä kavereideni kanssa Minervaan, jossa käymme harvemmin syömässä. Meidän lempiravintolamme on ehdottomasti Linna, mutta vaihtelu virkistää. Ruoka yliopiston ravintoloissa on pääsääntöisesti todella hyvää ja ruokailu onkin usein päivän kohokohta yliopistolla.  Ruokailemme melko nopeasti, sillä kaikilla tuntuu olevan kiire jatkaa matkaa. Yleensä istuskelemme ruokalassa rauhassa ja vaihdamme kuulumisia. Joskus ruokailut saattavat venähtää tunninkin mittaisiksi.

   Kollaasi4

  12:30 – 16:30

  Lounaan jälkeen siirryn kirjastoon lukemaan. Matkalla kirjastolle pysähdyn parilla vaaliständillä ja nappaan mukaani ilmaisen kahvin. Hyvä puoli eduskuntavaaleissa on se, että saa aina ilmaisia eväitä. Kirjastolla istahdan tietokoneeni ääreen ja jatkan muistiinpanojen tekemistä tenttikirjasta. Olemme sopineet kavereideni kanssa tekevämme jokainen muistiinpanot tenttikirjoista, jotka olemme jakaneet osiin. Minun kirjani on Tele-visioita: Mediakulttuurin muuttuvat muodot. Opiskelen ja teen kouluhommia mielummin yliopistolla kuin kotona, sillä kirjastolla saan paljon enemmän aikaiseksi. Kotona muut asiat pyörivät mielessä ja houkutuksia vältellä opiskelua on paljon enemmän. Pidän pieniä taukoja aina välillä, joiden aikana käyn juomassa vettä tai selailen puhelintani ja tarkastan sähköpostiani. Saan muistiinpanot lopulta valmiiksi, vaikkakin viimeisen kappaleen muistiinpanot ovat hieman huonot, sillä en jaksanut enää keskittyä ja asiakin alkoi olemaan hankalaa. Järkevämpää olisi ollut lähteä tässä vaiheessa kotiin ja jatkaa muistiinpanojen tekemistä, kun taas olen saanut uutta energiaa. Viihdyn kirjastolla jopa neljä tuntia.

  16:45 – 18:30

  Tulen kotiin ja alan lämmittämään itselleni ruokaa. Syön muutama päivä sitten valmistamaani herkkusieni-possukastiketta, joka alkaa jo tökkiä. Possun maku on muuttunut kummalliseksi, mutta yritän silti syödä ruuan loppuun asti, sillä en halua heittää ruokaa roskiin. Ruuan jälkeen järjestelen hieman kotiani, joka oli aamun kiireen takia räjähdyspisteessä.

  Kollaasi 5

   

  18:30 – 21:00

  Olin sopinut juoksulenkin kaverini kanssa ja lähdemme juoksemaan kevyttä vauhtia. Kierrämme Hämeenpuiston ja Ratinan kautta. Juokseminen kaverin kanssa sujuu paremmin, sillä silloin jaksaa juosta pidempään, kun ei viitsi juosta liian lujaa. Usein yksin juostessani vauhtini on aivan liian nopea, mutta kaveri hidastaa sitä sopivasti. Lenkin jälkeen nappaan tanssivaatteeni kotoa ja poljen Atalpalle. Tanssin UtaDance-ryhmässä ja meillä on treenit aina keskiviikkoisin. Tällä kertaa treenit ovat hieman pidemmät kuin normaalisti, sillä meillä on tulossa pian esitys Korkeakoulujen Olympiaadeissa 21.4. Saamme kuta kuinkin esityksen valmiiksi ja ehdimme vetämään kenraaliharkatkin. Toivottavasti esitys onnistuisi varsinaisessa esityksessä!

   Kommentoi

   Ota kantaa! Pysy kuitenkin asiassa ja muista hyvät tavat. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *