Yhtä monta vappua kuin juhlijaa

Vappuna Tampere täyttyy valkohattuisesta kansasta, ilmapalloista ja poksahdellen tyhjenevistä skumppapulloista. Monen korkeakouluopiskelijan vappuun kuuluu paljon muutakin kuin vapunpäivän piknik, tippaleivän murustaminen ja valkolakin vuosittainen ulkoilutus.

Jokaisella yliopistolla ja peräti ainejärjestöllä on omat vappuperinteensä. Iida Jäykkä kertoo, millaiseksi Tampereen kauppatieteilijöiden ainejärjestön Boomi ry:n vappu on muodostumassa, Ilkka Haapala avartaa käsityksiämme siitä, mitä tulevat lääkärit puuhaavat toukokuun vaihteessa ja Juho Vähätalo antaa teekkarinäkökulman tapahtumien kulkuun

.hämeenkatuKaksi viikkoa tapahtumia

Vapputapahtumäryöppy alkaa monilla ainejärjestöillä hyvissä ajoin huhtikuun puolella. Tamy nostaa Tampereen yliopiston ensimmäiseksi vapputapahtumaksi johtamiskorkeakoulun puistofutiksen, jonka mestaruudesta kamppaillaan 20.4. Samana iltana Boomi ry:n vappu alkaa olutseura BOSAn järjestämästä unohtuneiden pubien illasta.

TLK eli Tampereen lääketieteen kandidaattiseura ry on käynnistää vapun jo 17.4. omilla vappusitseillään. Tampereen teekkareiden peräti 76 erilaista tapahtumaa sisältävä vappu alkaa heidän vappujulkaisunsa Tampin paljastuksesta 16.4.

Tampereen opiskelijoita ainejärjestöjen yli yhdistävä wappuradio aloittaa lähetyksensä 21.4 taajuudella 101,6 MHz.

Vappuvalmistautuminen

Perinteisesti vappuun kuuluvat sima, serpentiini, munkit ja tippaleivät. Mikäli sima ei ole vielä käymässä, kannattaa laittaa juoma aivan pian porisemaan, jottei vappuna suuta kuivaa. Iida ja Juho korostavat, että parhain tapa valmistautua vappuun on suorittaa vappuajan deadlinet pois alta ennen viimeistä yötä – eihän kukaan halua päntätä, kun voisi juhlia. Myös haalarimerkit kannattaa huolehtia hyvissä ajoin paikoilleen. Juho muistuttaa, että vapusta on helppoa nauttia, kun muistaa ravita itseään muillakin kuin pizzalla, munkeilla ja simalla.

Iida luottaa kokemukseen ja kertoo, että vapputunnelmaan pääsee helpoiten selailemalla menneiden vappujen kuvia ja erityisesti lähtemällä tapahtumiin avoimin mielin. Ilkka kertookin, että lääkisläisten vuosirenkaat voidaan laskea kartoittamalla haalareiden väriä. Fuksejen puhtaan valkoiset haalari tummenevat vuosi vuodelta

teekkarikaste
    Legendaarinen Teekkarikaste Koskenrannassa Vappupäivänä klo 13.00

Vappupäivänä piknikkejä

Boomin tänä vuonna salaliittoteemainen vappu päättyy piknikkiin Koskenrannassa, jossa boomarit seuraavat teekkareiden vapun huipennusta teekkkarikastetta. Juho mainitseekin fuksikulkueen ja -kasteen yhdeksi yliopistouransa tärkeimmäksi hetkeksi.

TLK:n vappuaatto huipentuu, kun vuoden fuksi ripustaa itse tekemänsä stetoskoopin Hämeensillan patsaan kaulaan. Aiemmin stetoskooppeja on tehty niin puutarhaletkusta kuin käsisuihkusta. TLK:n vappupäivän aloittaa potilassänkyviesti, jossa joukkueet työntävät sänkynsä lyhyen radan läpi ja suorittavat samalla sängyllä makaavalle potilaalle hoitotoimenpiteen, kuten katetroivat lenkkimakkaran tai kietovat poloisen lepositeisiin. Loppupäivä jatkuu rennosti ainejärjestön vappupiknikillä Sorsapuistossa.

Minimuistilista Vappuun

Tamyn wappuviikot