Alumniavustusta Staabille ja pohjoismaisten kielten tutkinto-ohjelmalle

Pohjoismaisten kielten 50-vuotisjuhla yhdisti alumnit ja opiskelijat

Pohjoismaiset kielet 50 vuottaTänä vuonna 50 vuotta täyttänyt pohjoismaisten kielten tutkinto-ohjelma juhli merkkivuotta järjestämällä juhlaseminaarin 20.3.2015 yliopiston Linna-rakennuksessa. Kutsuvieraiksi saapuivat oppiaineen entiset ja nykyiset henkilökunnan jäsenet, alumnit ja opiskelijat.

Seminaarissa käsiteltiin tutkinto-ohjelman (ent. oppiaine) vaiheita vuodesta 1965 vuoteen 2015. Tutkinto-ohjelman värikästä historiaa kuvailtiin seminaariesityksissä professoreiden, lehtoreiden, alumnien ja jatko-opiskelijoiden näkökulmista. Juhlaseminaarin päätti vapaamuotoinen tilaisuus, jossa kutsuvieraat saivat seurustella ja nauttia seisovan pöydän antimista. Monelle entiselle henkilökunnan jäsenelle ja alumnille vastaanotto olikin riemukas jälleennäkeminen.

Tilaisuuteen osallistui yli 80 henkilöä. Tärkeänä kohderyhmänä juhlassa olivat oppiaineen alumnit, joita oli paikalla noin 45. Erityisen ilahduttavaa oli huomata, että mukana oli myös sellaisia, jotka olivat aloittaneet opintonsa pohjoismaisessa filologiassa sen perustamisvuonna 1965. Kokonaisuudessaan juhla oli erittäin onnistunut ja sai osallistujilta paljon kiitosta.

Seminaarin yhteydessä avatulle sähköpostilistalle on tähän mennessä liittynyt viitisenkymmentä alumnia. Lista on jo osoittautunut merkittäväksi yhteydenpitofoorumiksi oppiaineen ja alumnien välillä. Täten haluamme osoittaa kiitoksemme Alumni ry:lle saamastamme rahallisesta tuesta, jonka avulla seminaarin järjestäminen oli mahdollista ja auttoi tutkinto-ohjelmaa kehittämään alumnitoimintaansa.

Juhlasta raportoivat: Johanna Koivisto ja Zea Kingelin-Orrenmaa

Staabin perinteet elävät

Staabi ry järjesti alumneilleen sekä nykyisille opiskelijoille avoimen iltatapahtuman Helsingissä perjantaina 20.3.2015.

Tapahtuma järjestettiin, koska halusimme kutsua paikalle alumneja vuosien varrelta. Staabin tavoitteena on parantaa muutama vuosi sitten aloitettua alumnitoimintaansa ja pyrimme tekemään jokavuotisesta alumnitapahtumasta perinteen. Alumnien osallistujamäärä on myös ollut vuosittain kasvamaan päin.

Tapahtuman teemana olikin siis tutustuttaa eri vuosien ja vuosikymmenten aikana valmistuneita alumneja toisiinsa, sekä tottakai antaa nykyisten opiskelijoiden tutustua alumneihin. Halusimme järjestää mukavan ja rennon illan, jossa tarjosimme itse leivottuja tarjoiltavia. Illan aikana ihmiset saivat luotua hyviä kontakteja toistensa kanssa ja opiskelijat kuulivat todella hyviä vinkkejä tulevaisuutta ajatellen.

Iltaan saapui osanottajia kokonaisuudessaan noin parisenkymmentä henkilöä, joista alumneja oli noin puolet. Alumneja tosiaankin saapui vuosien varrelta, sillä Staabin vuoden -98 puheenjohtaja pääsi osallistumaan iltaan. Hänen kertomuksiensa perusteella oli todella mukava huomata, kuinka paljon perinteitä Staabillakin on säilynyt vuosikymmentenkin ajan.

Tämänvuotisen tapahtuman järjestämiseen yhdistys oli anonut ja saanut avustuksen Tampereen yliopiston Alumni ry:ltä.

Staabin alumnitapahtumasta raportoi: Laura Pylväs

AlumniavustuksetAlumniavustuksia myönnetään esimerkiksi erilaisten alumnitapahtumien, ”luokkakokouksien”, vierailuluentojen, työelämävierailujen ja mentorointiohjelmien toteuttamisesta aiheutuviin kustannuksiin.

Alumniavustusta voidaan myöntää esimerkiksi kohtuullisiin tilavuokriin, tarvike- ja tarjoilukuluihin sekä markkinointikuluihin.

Avustusta haetaan vapaamuotoisella hakemuksella Tampereen yliopiston alumnirahastosta.