Ajatuksia valinnaisista opinnoista

  Tampereen yliopistossa on mahdollista valita melko vapaasti mitä haluaa opiskella valinnaisina opintoina. Lisäksi opintopisteitä voi kerryttää tililleen myös muista yliopistoista JOO-opintojen avulla ja kansainvälisen vaihdon kautta. Aikaisemmin valinnaisista opinnoista on puhuttu nimillä sivuaineet tai valinnaiset sivuaineet. Sivuaine-nimitys elää vieläkin opiskolijoiden kielenkäytössä ja olen itsekin huomannut käyttäväni sitä nimitystä enemmän kuin valinnaisia opintoja.

  Koska yliopistomme tarjoaa valtavan määrän valinnaisia opintoja ja opiskelijoilla on mahdollisuus valita kursseja melkein mistä tahansa yksiköstä, päätimme kartoittaa sitä, mitä Tampereen yliopiston opiskelijat opiskelevat pääaineensa ohella. Haastattelimme opiskelijoita valinnaisista opinnoista ja kysyimme myös, mitä mieltä he ovat vapaasta sivuaineoikeudesta.

  Kuvaus ja editointi: Sara Reijonen

     2 comments for “Ajatuksia valinnaisista opinnoista

   1. 2.4.2015 at 10.53

    Vapaa sivuaineoikeus on aivan mahtava, omista opinnoista ei tulisi kyllä yhtään mitään ilman mahdollisuutta laaja-alaisuuteen ja eri kurssien, aineiden, teemojen ja lähteiden ”keskusteluttamiseen” keskenään. Pääaineeni, informaatiotutkimus ja interaktiivinen media on jo sinänsä monitieteellinen, joten sopii siihen hyvin. Kaveriksi olen lukenut filosofiaa, tietojenkäsittelytieteitä, yhteiskuntatieteitä, tulevaisuuksientutkimusta sekä yksittäisi kursseja sieltä täältä. Monet niistä käsittelevät pääaineeni aiheita eri näkökulmista, ja osaa ei edes käsitellä pääaineessani, vaikka voitaisi. Aivan mahtavaa! 😀

    • Marleena Lammikko
     9.4.2015 at 5.50

     Kiva kuulla sinun kokemuksistasi valinnaisista opinnoista! Itse olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, eri alojen kurssit ”keskustelettavat” toisiaan. Opiskelen itse pääaineena viestintää ja sivuaineena kansainvälistä politiikkaa. Huomaan usein, että samoja aiheita käsitellään molemmissa aloissa, mutta aivan eri näkökulmasta. Juuri tämä tekee opiskelusta mielenkiintoista ja monipuolista! 🙂

   Kommentoi

   Ota kantaa! Pysy kuitenkin asiassa ja muista hyvät tavat. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *