Kurkistus Opiskelijablogiin

Haluaisitko kirjoittaa blogia, mutta oman blogin perustaminen ei tunnu omalle jutulle (ainakaan vielä)? Haluaisitko saada kokemusta verkkojulkaisemisesta? Haluaisitko päästä kirjoittamaan sinulle mieluisista aiheista tai kokeilemaan uusia asioita, esimerkiksi videopostauksen tai radio-ohjelman tekoa? Kelpaisivatko viisi opintopistettä? Jos vastasit edeltäviin kysymyksiin myöntävästi, lue alla oleva kurssikurkistus ja hae Opiskelijablogin kirjoittajaksi!

Opiskelijablogia kirjoitetaan Pressiklubi-nimisen kurssin alaisuudessa (laajuus 5op) ja se on tarkoitettu kaikille bloggaamisesta ja kirjoittamisesta kiinnostuneille Tampereen yliopiston opiskelijoille tutkinto-ohjelmaa ja vuosikurssia katsomatta. Toisin kuin monet muut kurssit, kyseisen kurssin kesto on kokonaan itsestä kiinni. Kurssin voi suorittaa hyvinkin lyhyessä ajassa tai kurssin suorittamista voi jakaa pidemmälle aikavälille omien aikataulujensa mukaan.

IMG_6574 (1024x623)

Vain taivas opiskelu rajana aihevalinnoissa

Kurssilla saa hyvin vapaasti ja monipuolisesti valita omien julkaisuidensa aiheet ja niiden toteutustavat. Kurssin hyväksytty suorittaminen ja viiden opintopisteen nappaaminen edellyttää kuutta julkaisua, jotka voivat olla esimerkiksi blogi- tai vlogipostauksia, radio-ohjelmia tai muihin erilaisiin projekteihin osallistumisen kautta syntyneitä tuotoksia – onpa kurssilla suunniteltu ja toteutettu uusi ulkoasu myös itse blogille!

Itse pääsin kurssilla kirjoittamaan tämän kurssikurkistuksen lisäksi esiintymisjännityksestä ja haastattelemaan alan asiantuntijaa aiheen tiimoilta. Lisäksi kirjoitin kolumnin rutiinien tärkeydestä opiskelijan arjessa, haastattelin puheviestinnästä valmistunutta alumnia, joka nykyään työskentelee viestintäassistenttina Tampereen Messuilla ja loin grafiikan Reilun kaupan banaanista Tampereen yliopiston Reilun kaupan viestinnän käyttöön. Kirjoitin myös opiskelun ja töiden yhdistämisestä sekä opiskelijan että työnantajan näkökulmat huomioiden. Kuuden julkaisun lisäksi kurssille kuuluu oppimispäiväkirjan laatiminen.

IMG_6567

Ennalta määrättyjä aiheita, jotka tulee sisällyttää suoritukseensa, ovat alumnihaastattelu Tampereen yliopistosta jo valmistuneesta opiskelijasta ja Kurssikurkistus, jossa esitellään jotakin yliopistolla pyörivää kurssia. Oiva mahdollisuus päästä näkemään esimerkiksi teatteri- tai lääkäriopiskelijoiden kurssille tai ottaa selvää mitä vokologia pitää sisällään! Rajoituksena Pressiklubi-kurssilla on, että kaikkien Opiskelijablogissa julkaistujen tekstien tulee blogin nimen mukaisesti liittyä jollain tavalla Tampereen yliopistossa opiskeluun tai opiskelijaelämään noin ylipäätään: opiskelitapahtumiin, tutkinto-ohjelmiin, sivuaineisiin, yliopiston ruokaan tai vaikkapa yliopiston arkkitehtuuriin. On joukkoon muutama menovinkkikin mahtunut!

Kurssilla saa runsaasti neuvoja ja palautetta toimivien kokonaisuuksien luomiseksi kurssin vetäjiltä kurssin itsenäisestä suoritustavasta huolimatta. Juttuvinkkejäkin voi tarpeen tullen kysäistä! Kurssilla voidaan lisäksi järjestää yhteisiä kokoontumisia tai esimerkiksi tutustumisvierailuja vaikkapa Radio Moreeniin opiskelijoiden niin halutessa. Kurssista räätälöityy osallistujiensa näköinen kokonaisuus, jonka tuotokset hyvin tehtyinä täydentävät nätisti myös CV:tä.