Boomin puheenjohtajan viikko, osa 1: Fuksiviikkojen loppuhuipennus

  Ainejärjestön puheenjohtajana toimiminen on antoisimpia asioita, mitä opiskeluvuosina voi tehdä.

  Maanantai - kohti Helsinkiä
  Maanantai – kohti Helsinkiä

  Järjestötoimintaan lähteminen tarjoaa uskomattomia elämyksiä, uusi kavereita ja unohtumattomia hetkiä. Lisäksi järjestötoiminta valmentaa hyvin kohti tulevaa työelämää. Se opettaa organisointikykyjä, johtamistaitoja, vastuunkantoa sekä erityisesti puheenjohtajan tehtävässä stressinhallintaa ja venymiskykyä.

  Pyrin tällä kahden blogitekstin juttusarjalla kuvamaan, mitä ainejärjestötoiminta parhaimmillaan pitää sisällään ja mihin kaikkeen pääsee mukaan heittäytymällä ainutlaatuiseen mahdollisuuteen. Toivottavasti tekstit avaavat, mitä puheenjohtajan arkeen kuuluu ja innoittaa uusia opiskelijoita järjestötoiminnan maailmaan. Tekemistä riittää, mutta sitä ei kannata pelästyä, sillä jokainen hetki on äärimmäisen antoisa ja tarjoavat hyvät lähtökohdat kiikkustuolimuisteloille.

  Tänä vuonna toimin siis Tampereen yliopiston kauppatieteilijöiden – Boomi ry:n puheenjohtaja. Tärkempänä asiana minulle kuuluu hallituksen ja sitä kautta koko Boomin johtaminen. Lisäksi toimin Suomen Ekonomien(SEFE) kylteripuheenjohtajaverkoston puheenjohtajana ja Sefen opiskelijaverkoston jäsenenä. Ylioppilaskunnan toimintaan osallistun edustajiston jäsenenä.

  Maanantai 8.9.

  Aamulla painelin kirkkain silmin töihin 7.00. Palkkatöissä käyminen kaiken muun homman ohella aiheuttaa haasteita, mutta Verohallinnon työaikajärjestelyt ovat erittäin joustavat. Ruokatauolla piipahdin yliopistolla syömässä ja venytin taukoa kahvikupillisen verran Boomilaaksossa. Kahvin ääressä naputtelin myös muutaman sähköpostiviestin maailmalle.

  Klo 15.00 hyppäsin junaan kohti Pasilaa. Tälle vuodelle tiettynä extra-hommana on kylteripuheenjohtajaverkoston puheenjohtajuus, joka aiheuttaa lisähommaa erityisesti Sefe:n toimijoiden kanssa kokoustamisen muodossa.

  Tällä kertaa Sefe:n toimistolla Pasilassa ohjelmassa oli uudistuvasta brändistä vastuussa olevan ohjausryhmän kokous. Esittelin ohjausryhmälle kylteribrändin päälinjat, söin hyvän lounaan, linjasin Sefen viestintäpäällikön kanssa ja hyppäsin jälleen junaan. Nopea, mutta asioita hyvin eteenpäin vievä reissu.

  Junamatkat ovat oivia hetkiä hoitaa kaikenlaista rästiasiaa, sillä häiriötekijöitä (kuten pleikkarimahdollisuutta) ei juuri ole. Tampereelle päästyäni päädyin vielä kuuluisaan kimppakämppään, Sky-bariin rentoutumaan kavereiden kanssa.

  Tiistai - sitsit
  Tiistai – sitsit

  Tiistai 9.9.

  Jälleen päivä töissä, mutta aamupäivästä vietin kolme tuntia luennolla. Hämeenkadun Appron lähestyminen näkyy myös puheenjohtajan arjessa, sillä toimin viime vuonna hallituksen Appro-vastaavana. Appron tilannepäivityksen jälkeen alkoi perinteisempi opiskelijaelämä eli harkkasitsit.

  Boomi pitää tiukasti yhtä Jyväskylän kauppatieteilijöiden, eli Pörssin kanssa. Heitä oli saapunut paikalle kokonainen bussilastillinen, joten ilo oli ylimmillään. Sitsit olivat tuttuun tapaan erityisen kosteat, mutta puheenjohtajan tärkeimmän sitsitehtävän, eli hallituksen proggiksen vetäminen onnistui kiitettävästi. Nopean jatkovisiitin jälkeen olikin mies jo valmis nukkumaan.

  Keskiviikko 10.9.

  Herätys oli eilisen jälkeen äärimmäisen rankka ja totesinkin kellon soidessa, että tänä aamuna en luennolle pysty.

  Puolilta päivin oli kuitenkin pakko olla taas iskussa, sillä hoidin viikkotaisen päivystäjän vuoroni Boomilaaksossa. Päivystäjän vastuisiin kuuluvat jatkuvana toimintana siisteydestä huolehtiminen niin tiskikonetta täyttäen ja tyhjäten ja roskia vieden.

  Päivän päätteeksi järjestimme vielä uusille opiskelijoille info-tilaisuuden Boomin piirissä toimivista ainejärjestöistä. Kävin välillä juontamassa tilaisuutta ja välillä taas keittiön puolella laittamassa hampurilaisia kuntoon krapulaisille smurffeille. Samalla krapulan rippeet kaikkosivat kuin itsestään.

  Torstai - kastajaiset
  Torstai – kastajaiset

  Torstai 11.9.

  Torstaina koitti odotettu päivä Boomin kastajaisten muodossa. Töiden jälkeen käväisin luennolla ja sitten olikin korkea aika korkata kalja. Kastajaisryhmien starttua matkaan treenasin Boomin Klubilla seuraavan päivän keikkaa räp-duo Rumien Miesten kanssa.

  Kastajaisten maaliintulossa oli jonkin verran ohjailtavaa sankareiden humalatilan takia, mutta kaikesta selvittiin. Nopea piipahdus Kolmioissa, hieman ulkosuhteiden hoitamista ja paikkailua TTY:n suuntaan ja jatkot käyntiin. Yö meni oikein mukavissa merkeissä ja viimeisen hitaan sekä pleikkari-matsin jälkeen pääsin nukkumaan mukavasti saunan keittiön vuodesohvalle klo 6.00.

  Perjantai 12.9.

  Karu herätys koitti klo 8.00, jolloin Boomin puheenjohtaja vuodelta 2007 paukutti ovea. ”Kessu” sai kaipaamansa kuvat Boomin arkistoista,  joten pystyin jatkamaan unia vielä hetken aikaa.

  Kello kymmenen kampesin itseni ylös ja laitoin sovitusti aamusaunan päälle. Hoidin toimistolta avaimet viikonlopun Sorin Saunan asiakkaille ja herättin itseni uuteen päivään talousvastaavan kanssa saunoen.

  Klo 12 vajaa 200 boomaria pakkautuivat busseihin kohti paikkaa X ja eeppistä smurffisillistä. Sillis-konseptia vähemmän tunteville tiedoksi, että silliksen tarkoituksena on karistaa edellisen päivän krapula pois ja viedä meininki vielä potenssiin kymmenen.  Silliksellä edessä oli kaikenlaista pientä järjestelyä ja tiskin takana tuli vietettyä tovi jos toinenkin. Ehdin kuitenkin ottamaan usemmankin erän beer-pongia, sekä nauttimaan Rumien Miesten keikasta myös feattaajan roolissa.

  Boomissa ei tunneta turhia hierakioita, joten ruoan tarjoilu ja roskien keräys kuuluu myös puheenjohtajalle. Erästä vanhaa puheenjohtajaa lainatakseni: ”johtamistason hommia”.

  Silliksen jatkot ovat vielä luku erikseen. Boomin Klubilla esiintyi akustinen kitara-duo ja beer-pong turnaus jatkui ulkona Pinninkadulla. Opiskelijaelämää parhaimmillaan! Yhdeksän maissa illalla alkoi rankka viikko painaa siihen malliin, että tein itselleni pedin turvallisesti toimiston lattialle ja nukahdin Anssi Kelaa kuunnellen.

  Lauantai 13.9.

  Puheenjohtajan pestissä ei työaikoja tunneta ja tämä tuli karulla tavalla esiin lauantaiaamuna.

  Sorin Saunan ovi oli jumittunut ja Klubimestarin veteli autuaasti sikeitä edellispäivästä rasittuneena. Niinpä minun tehtäväkseni koitui hoitaa ovet auki vuokralaista varten lukkosepän avustuksella. Tämän sähläyksen jälkeen vietin tunnin verran seuraavan päivän kokouksen esityslistan parissa. Viikko päättyi mukavasti täysin alkoholittomaan kokkailu- ja leffailtaan kavereiden kanssa.

  Teksti: Lauri Linnainmaa
  Kuvat: Boomi ry

   Kommentoi

   Ota kantaa! Pysy kuitenkin asiassa ja muista hyvät tavat. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *