#Ravintolapäivä2014

   

  bubble1Hevos- ja papuburritoja Nekalassa, itä-afrikkalaista tanssia Pirkankadulla, puurobaari Tammerkosken yläjuoksulla, tacoja possunniska –tai kasvitäytteellä Rautatienkadulla sekä kahvia ja katutaidetta Tullikamarin aukiolla. List goes on. Kyllä täällä Tampereella kelpaa, kun viikon päästä lauantaina 17.5 vietetään jälleen kansainvälistä ravintolapäivää.

  Ravintolapäivä on urbaani ruokafestivaali, jolloin kuka tahansa voi perustaa oman pop-up ravintolan, kahvilan tai baarin yhden päivän ajaksi. Tämä katukuvaamme rikastuttava konsepti on suomalaisten käsialaa ja perustuu täysin vapaaehtoistyöhön. Koska osallistujat ovat suurimmaksi osaksi amatöörejä, ovat hinnatkin usein opiskelijaystävällisiä!

  Blinejä ikkunasta!
  Blinejä ikkunasta Tampereella!

  Ravintolapäivä on isoin tapahtuma laatuaan ja se järjestetään neljä kertaa vuodessa ympäri maailman. Vuodesta 2011 näitä yhden päivän pop-up ravintoloita onkin ollut jopa 56 eri maassa aina Nicaraguasta Japaniin. Tämän vuoden ensimmäisenä Ravintolapäivänä 16 helmikuuta ravintoloita oli maailmalla yhteensä 1210. Ensi lauantaina näyttäisi Tamperelaisilla olevan varaa valita lähemmäs 40 paikallisesta ravintolasta.

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Jos oman ravintolan perustaminen kiinnostaa, hupiin osallistuminen on täysin ilmaista! Sinun tulee ainoastaan suunnitella ravintolakonseptisi ja ilmoittaa se mukaan kartalle tapahtuman nettisivuilla. Pohdi siis haluatko tarjota arkiruokaa kotonasi, vohveleita rannalla tai vaikka eksoottista bravuuriasi lempi puistossasi? Mieti myös nautitko kokkailusta ja tarjoilusta yksin vai pyydätkö mukaan opiskelu- tai työkaverisi vai osallistutko ehkä koko perheen voimin?

  Viime kesän tunnelmia Helsingissä.
  Viime kesän tunnelmia Helsingissä.

  Mikäli oman ravintolan perustaminen ei innosta, kannattaa mennä katsastamaan tapahtuma asiakkaana. Ravintolatarjonta on hyvä tarkistaa etukäteen, ja helpoiten se käy lataamalla ilmaisen Ravintolapäivä-applikaation puhelimeesi. Jos älypuhelin uupuu sinulta tai seuralaiseltasi, sama homma hoituu kätevästi myös netissä.

  kuva 4

  Monet ravintolat panostavat yksityiskohtiin.
  Monet ravintolat panostavat yksityiskohtiin.

  Itse olen fiilistellyt tapahtumaa jo useaan kertaan ruokakierroksella asiakkaana seikkailemalla ympäri kaupunkia ja maistelemalla muiden herkkuja. Näin tein myös Tampereella viime helmikuussa. Mikset myös vierailisi jossain muussa kaupungissa kuin kotikaupungissasi?

  Processed with VSCOcam with f2 preset

   

  Muutaman euron kotitekoinen hampurilaisateria.
  Muutaman euron kotitekoinen hampurilaisateria.

  Processed with VSCOcam with f2 preset

  Kaikki kuvat ovat Instagramkuvia edellisistä Ravintolapäivistä Tampereelta ja Helsingistä. Jos siis haluat tosissasi virittäytyä edellisvuosien tunnelmaan, käy ihmeessä kurkkaamassa Instagramista aikaisempia meininkejä hashtageillä #ravintolapäivä tai #restaurantday.

  Mehu lämmittää hyytävänäkin talvipäivänä helmikuussa.
  Mehu lämmittää hyytävänäkin talvipäivänä helmikuussa.

  Jos et jostain syystä pääse mukaan ensi lauantaina, ei hätää! Seuraavat ravintolapäivät järjestetään seuraavina ajankohtina:

  • Sunnuntaina 17 Elokuuta 2014
  • Lauantaina 15 Marraskuuta 2014

  Suosittelen lämpimästi kaikkia osallistumaan tapahtumaan, ette varmasti tule pettymään! Ravintolapäivä on mainio menovinkki kenelle tahansa ruuan ja kulttuurin ystävälle!

  Lisätietoa tapahtumastahttp://www.restaurantday.org/fi/

  Teksti ja kuvat: Sara Reijonen

   

   Kommentoi

   Ota kantaa! Pysy kuitenkin asiassa ja muista hyvät tavat. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *