Salikärpäsen puremat

kahvakuula

Juuri julkaistun Korkeakoululiikunnan barometrin mukaan opiskelijoiden liikuntamahdollisuudet vaihtelevat rajusti ja vain kolmasosa opiskelijoista liikkuu hyvinvointinsa kannalta riittävästi. Tampereen korkeakouluissa ongelma onkin ollut jo tiedossa, ja sen ratkaisemiseksi TaY:n, TTY:n ja TAMK:in liikuntapalvelut yhdistivät voimansa viime syksynä muodosten Unipoli Sportin.

Unipoli Sportin kyselyn mukaan opiskelijat ovat ottaneet Tampereen korkeakoululiikunnan keskittymän vastaan positiivisin mielin. Erityisesti on kiitelty ryhmäliikuntatuntitarjonnan laajuutta ja liikuntamaksun armollisuutta lompakolle.

Viidesosa kyselyyn vastanneista on uusien mahdollisuuksien inspiroimana repinyt itsensä tenttikirjojen (tai muiden opiskelijan vapaa-aikaa hallitsevien ärsykkeiden) äärestä liikunnan pariin jopa aiempaa useammin. Lisäksi Unipoli Sport tarjoaa meille keskustalaisille oivan tekosyyn käydä bondaamassa Kaupin ja Hervannan virkavelijien ja -siskojen kanssa sekä tietysti vice versa.

Järjestelyn myötä pääsee kuorimaan kermat päältä joka tiloista: yleisövihjeiden perusteella suosittelisin viikonlopun lepakkovuoroja TAMK:in L-rakennuksessa, FinnMedi Deltan kuntosaliohjausta, Tamppi Areenan oivaa palloilusalia palloiluvälineineen sekä Atalpan pukuhuoneita.

Atalpa kävijämäärät
    Kuntosaliharjoittelu on opiskelijoiden keskuudessa ylivoimaisesti suosituin liikuntamuoto.

Perinteet kunniaan

Kuntosalitreenistä on viime vuosina tullut salonkikelpoinen harrastus, ja sen ovat huomanneet myös Unipoli Sportin asiakkaat.

Peruspunttis on kaikilla kolmella kampuksella ylivoimaisesti suosituin treenimuoto. Ainakin Atalpan kuntosali saattaakin ruuhkautua erityisesti iltapäivisin, joten vaihtoehtoisia treeniaikoja ja -muotoja kannattaa silmäillä myös sen tutun ja turvallisen ulkopuolelta.

Jumpista suosituimpia ovat perinteiset Muokkaus, RVP ja Pump!. Hienosti on otettu vastaan myös muutaman kauden pyörinyt Kahvakuula ja uutuustunti HIIT, jotka sopivat myös aerobic-allergisille (ja) miehille. Ryhmäliikuntatunneilla ja palloiluvuoroissa riittäisi tilaa vielä useammallekin kesäkuntoon halajavalle.

Kesällä kuntoon 2014?

TTY ja TAMK ovat jo julkaisseet kesäjumppien aikataulut, jotka tulevat voimaan 5.5. alkaen. Atalpan kesän tarjonta on vielä mysteeri, mutta selvinnee päivänä minä hyvänsä. Erikseen ei kesäkäytöstä tarvitse maksaa, riittää että vuoden tai vähintään kevään liikuntamaksu on plakkarissa.

Jos aikoo kesällä urheilla keskustassa, kannattaa tsekata myös Atalpan uusittu ulkotenniskenttä.

Jos tennis ei maistu, käypä ihmeessä jättämässä Atalpalle palautetta siitä, minkälaista puistozumbaa, järvijoogaa tai ilma-akrobatiaa juuri sinä haluaisit kesällä harrastaa!

Teksti: Petra Mursu ja Sonja Pyykkö

Kuva: Victor, Flickr CC