Onko meistä menestyjiksi?

  Ice Live Business Forum
  Satapäinen yleisö oli kerääntynyt kuulemaan menestysekspertti Brian Tracyn esitystä Ice Live Business Forumissa Tampereella.

  menestyä = elää, toimia tuloksekkaasti, onnekkaasti, saavuttaa tai tuottaa hyviä tuloksia, tulla hyvin toimeen; onnistua, selviytyä, suoriutua hyvin; edistyä, kehittyä (Nykysuomen sanakirja)

  Kehitystä, motivaatiota ja inspiraatiota oli tarjolla komea kattaus Tampereella tammikuun lopussa, kun Ice Live Business Forum parkkeerasi kahdeksi päiväksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Superlatiivit lentelivät, kun maailman parhaimmat, vaikutusvaltaisimmat ja tunnetuimmat puhujat johdattelivat yleisön menestyksen saloihin. Lavalle astuivat muun muassa Brian Tracy, Bruce Dickinson, Elastinen, Seth Godin ja Antti Herlin.

  Liike-elämän gurujen resepti menestykseen oli pohjimmiltaan melko yksinkertainen: hyppysellinen päättäväisyyttä, ripaus rohkeutta ja reilusti positiivisuutta.

  Monet korostivat tavoiteasetannan merkitystä. Kun olet päättänyt mitä tahdot, mieti miten pääset maaliin. Hyvin suunniteltu on kuitenkin puoliksi tehty ainoastaan, jos suunnitelma saadaan toteutettua. Ota pieni askel kerrallaan, mutta ota se. Rohkene yrittää ilman pelkoa epäonnistumisista, sillä Godinin sanoin ”mikäli epäonnistuminen ei ole vaihtoehto, ei ole onnistuminenkaan”.

  Ehkä näin perisuomalaisen sielunmaiseman kannalta tärkein opetus pulppusi Elastisen suusta: ”Hyvä meininki on uusi katu-uskottavuus”. Viime vuoden positiivisin suomalainen korosti, että innostus vie pitkälle, mutta totesi samaan hengenvetoon, etteivät positiivisuus ja energisyys tule itsestään, vaan niiden eteen tulee tehdä töitä.

  Yksinkertaisuudestaan huolimatta resepti vaatii onnistuakseen kotikokilta melkoisesti. Menestyksen tien varrelle mahtuu sen verran monta pohjaan palanutta keitosta, että päättäväisyys, rohkeus ja positiivisuus ovat eittämättä koetuksella. Monen unelmansa saavuttaneen matka olisi varmasti loppunut lyhyeen ilman lähipiiriltä saatua tukea ja kannustusta.

  Väistämättä nousee myös mieleen, että yksi salainen ainesosa jäi menestystä haalineilta puhujilta mainitsematta. Tässä kohtaa onkin syytä palata menestymisen määritelmään: ”elää, toimia tuloksekkaasti, onnekkaasti”. Onnekkuus on siis ainakin Nykysuomen sanakirjan mukaan yksi menestyjän tunnusmerkeistä.

  Turha silti jäädä kotiin surkuttelemaan, mikäli et ole koskaan saanut kolmen suoraa hedelmäpelissä. Lähde päättäväisesti kohti tavoitettasi, askel kerrallaan, hymyssä suin. Onni voi odottaa jo kulman takana.

  Tai ehkä vasta seuraavan kulman.

  Tai sitä seuraavan.

   

  Teksti ja kuva: Petra Mursu

   Kommentoi

   Ota kantaa! Pysy kuitenkin asiassa ja muista hyvät tavat. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *