Pikkujouluja moneen lähtöön

7302118478_7db23dbab2

Marras-joulukuu on perinteisesti pikkujouluaikaa. Opiskelijat ovat perinteisesti juhlakansaa. Kun nämä kaksi luonnonvoimaa yhdistyvät, on tuloksena toinen toistaan railakkaampia tapoja viettää pimeitä iltoja kosteissa merkeissä. Kaiken kukkuraksi ainejärjestöt tuntuvat huomanneen, että tonttulakki-pipari-glögijuhlat ovat suurin piirtein yhtä kiinnostavat ja omaleimaiset kuin hernekeitto torstailounaana.

Tämän vuoksi jokainen itseään kunnioittava ainejärjestö keksiikin pikkujouluilleen jonkun sopivan ironisen ja omaperäisen teeman, joka kuvastaa järjestön poikkeuksellisen rentoa ja kekseliästä pössistä.

Tänä vuonna yliopistomme ainejärjestöjen piirissä on juhlittu ainakin hattuteemalla (MusTa 9.12.), kalsareissa (Teema 12.12.) ja Maajussille morsian -tunnelmissa (Iltakoulu 27.11.). Ysäri inspiroi Vostokia (27.11.) ja viimeisiä pikkujouluja vietettiin Silmänkääntäjän toimesta (3.12.), samalla päätettiin ainejärjestön lakkauttamisesta.

Osataan sitä muissakin kuin oppiainejärjestöissä. TYR (Tampereen yliopiston roolipelaajat) juhlivat 29.11. Orwellin Vuonna 1984-romaanin hengessä, ELKI (Elävän kirjallisuuden yhdistys) puolestaan järjesti feministiset kuolleiden naisten pikkujoulut (13.12.). Tyrmäyksen (Tampereen yliopiston raskaan musiikin ystävien seura) juhlissa oli puolestaan vähintään creepy tunnelma.

Joulu on vain kerran vuodessa. Juhlakansan onneksi sama ei koske pikkujouluja.

Teksti: Sonja Pyykkö

Kuva: Digital Collections at the University of Maryland CC.