Naapurissa pelimessuilla

Kuva1
    TAMKin Pelimessut järjestettiin nyt toista kertaa

Kuva2
    Tapahtuman sponsori Red Bull toi TAMKin pihalle oman DJn.

TAMKin pelimessut järjestettiin tänä vuonna keskiviikkona 8.5.2013. Alkuvuonna alkaneen kurssin aikana ensimmäisen vuoden tietojenkäsittelytieteen opiskelijat loivat alusta loppuun yhteensä 20 peliä. Pelimessut olivat kurssin virallinen päätös, jossa tuotokset pääsivät esille.

Kuva3
    Monen näytön pelikokemus

Pelimessuilla näytillä oli 20 peliä. Jokaisessa ryhmässä oli 4-5 jäsentä. Kaikki projektit tehtiin saman aiheen mukaan, eli kuvitteellisen vakuutusyhtiön tilaamina peleinä.

Kuva4
    Licence To Insure pelin avauskenttä oli haastava

The Moonwalking Goat -ryhmän pelissä Licence To Insure pelaaja on vakuutusvirkailija, joka kiertää erilaisissa ympäristöissä myymässä vakuutuksia. Kukin kenttä on erilainen, ja vakuutuksia myydään tavallisen kaupunkimiljöön lisäksi muun muassa napapiirillä ja avaruudessa.

Kuva5
    Tietojenkäsittelytieteen lehtori Anne-Mari Sainio

Ohjelmistotuotannon suuntautumisvaihtoehdon vastaava opettaja Anne Mari Sainio esitti pelityökurssin myös vakuutusyhtiön edustajaa pelien tilaajana.
    – Opetussuunnitelmassa mietittiin, miten opiskelijat saataisiin paremmin innostumaan opiskelusta tekemisen kautta. Pelit motivoivat aiheena nuoria.

Kuva6
    The Moonwalking Goat -ryhmän peli tuli yleisöäänestyksessä kolmanneksi

The Moonwalking Goatin jäsenistöön kuului neljä graafikkoa ja yksi ohjelmoija. Kolmannen sijan napannut joukkue teki töitä saadakseen lopputuotteesta alkuperäisen tehtävänkuvauksen mukaisen.

Kuva7
    Ryhmä Smooth Jazz tuli kilpailussa toiseksi

Smooth Jazzin peli Leroi Jones in the Dangerzone kumartaa retro platformer –peleille. Vaikka kukaan ryhmän jäsen ei jatka pelisuunnittelun opiskelua, aikoo ryhmä kehittää peliään vielä jatkossa omalla ajallaan.

Kuva8
    Yleisöäänestyksen voittaja oli Fun Applicationsin peli Fragmented Realm

funApplicationsin kova työtahti tuotti tulosta. Kolmijäseniseksi kutistuneen tiimin ahkerointi näkyy selvästi erottuvassa pelimekaniikassa ja hiotussa ulkoasussa. Yleisöäänestyksen voittajalle jaettiin myös ”Poika”-pokaali.

Kuva9
    Palkintoseremonia päätti messujen virallisen ohjelman

Palkintojenjakotilaisuudessa paikalla oli muun muassa Rovion ja muiden pelifirmojen edustajia. Tapahtumassa palkittiin yhteensä viisi ryhmää. Yleisöäänestyksessä palkittiin parhaat kolme peliä, minkä lisäksi TAMKin jaettiin erityismaininta ja Red Bullin oma palkinto. TAMKin pelimessut päättyivät tähän seremoniaan.

TAMKin pelimessut järjestetään seuraavan kerran ensi keväänä.

Kuuntele reportaasi pelimessuilta
    erkkimervaala