Arkisto: kesäkuu 2014

Kesätyöttömän tärpit

Eikö kesätyöhaussa onnistanut?

Tänä kesänä kesätyön saaminen on ollut monella työn ja tuskan takana ja entistä useampi on jäänyt tyystin ilman paikkaa, kertoo mututuntumalaitoksen huippututkija, Pikku Lintu.

Jos kesätyöhaussa ei ole juhannukseen mennessä tärpännyt eikä loppukesän pakkoloma houkuta, voi kesä yliopistolla olla hyvä vaihtoehto. Seuraa nopea yhteenveto kesätyöttömän opiskelijan vaihtoehdoista.

Yliopistolla tarjolla tenttejä ja esseitä

Yksiköt järjestävät kesäisin tenttejä vaihtelevasti. Osan tenteistä voi kesälläkin suorittaa sähköisesti. Sähköisen tenttipalvelun sivuilla on lista tentittävistä kursseista. Tenttien yhteydessä on myös aikaväli, jolla tentin voi suorittaa. Pikaisella tarkastelulla ainakin JKK, YKY ja CMT tarjoavat runsaasti sähköisiä tenttejä kesälläkin. Tutkinto-ohjelmittain tiedot selviävät opetusohjelmasta.

Sähköisten tenttien lisäksi tai niiden sijasta jotkut yksiköt järjestävät kesälläkin muutaman yleisen tenttipäivän. Näistäkin lisätietoa löytyy tutkinto-ohjelman nettisivuilta ja opetusohjelmasta.

Tenttien lisäksi voi koittaa sopia itsenäisistä suorituksista suoraan kurssista vastaavan henkilön kanssa. Kesäesseitä kannattaa kysellä hyvissä ajoin. Yleensä oma ehdotus esseen aiheesta ja kirjallisuudesta ei ainakaan haittaa sopimista.

Kesälaitumelle

(lisää…)