Petra Mursu

Salikärpäsen puremat

kahvakuula

Juuri julkaistun Korkeakoululiikunnan barometrin mukaan opiskelijoiden liikuntamahdollisuudet vaihtelevat rajusti ja vain kolmasosa opiskelijoista liikkuu hyvinvointinsa kannalta riittävästi. Tampereen korkeakouluissa ongelma onkin ollut jo tiedossa, ja sen ratkaisemiseksi TaY:n, TTY:n ja TAMK:in liikuntapalvelut yhdistivät voimansa viime syksynä muodosten Unipoli Sportin.

Unipoli Sportin kyselyn mukaan opiskelijat ovat ottaneet Tampereen korkeakoululiikunnan keskittymän vastaan positiivisin mielin. Erityisesti on kiitelty ryhmäliikuntatuntitarjonnan laajuutta ja liikuntamaksun armollisuutta lompakolle.

Viidesosa kyselyyn vastanneista on uusien mahdollisuuksien inspiroimana repinyt itsensä tenttikirjojen (tai muiden opiskelijan vapaa-aikaa hallitsevien ärsykkeiden) äärestä liikunnan pariin jopa aiempaa useammin. Lisäksi Unipoli Sport tarjoaa meille keskustalaisille oivan tekosyyn käydä bondaamassa Kaupin ja Hervannan virkavelijien ja -siskojen kanssa sekä tietysti vice versa.

Järjestelyn myötä pääsee kuorimaan kermat päältä joka tiloista: yleisövihjeiden perusteella suosittelisin viikonlopun lepakkovuoroja TAMK:in L-rakennuksessa, FinnMedi Deltan kuntosaliohjausta, Tamppi Areenan oivaa palloilusalia palloiluvälineineen sekä Atalpan pukuhuoneita.

Atalpa kävijämäärät

Kuntosaliharjoittelu on opiskelijoiden keskuudessa ylivoimaisesti suosituin liikuntamuoto.

Perinteet kunniaan

Kuntosalitreenistä on viime vuosina tullut salonkikelpoinen harrastus, ja sen ovat huomanneet myös Unipoli Sportin asiakkaat.

Peruspunttis on kaikilla kolmella kampuksella ylivoimaisesti suosituin treenimuoto. Ainakin Atalpan kuntosali saattaakin ruuhkautua erityisesti iltapäivisin, joten vaihtoehtoisia treeniaikoja ja -muotoja kannattaa silmäillä myös sen tutun ja turvallisen ulkopuolelta.

Jumpista suosituimpia ovat perinteiset Muokkaus, RVP ja Pump!. Hienosti on otettu vastaan myös muutaman kauden pyörinyt Kahvakuula ja uutuustunti HIIT, jotka sopivat myös aerobic-allergisille (ja) miehille. Ryhmäliikuntatunneilla ja palloiluvuoroissa riittäisi tilaa vielä useammallekin kesäkuntoon halajavalle.

Kesällä kuntoon 2014?

TTY ja TAMK ovat jo julkaisseet kesäjumppien aikataulut, jotka tulevat voimaan 5.5. alkaen. Atalpan kesän tarjonta on vielä mysteeri, mutta selvinnee päivänä minä hyvänsä. Erikseen ei kesäkäytöstä tarvitse maksaa, riittää että vuoden tai vähintään kevään liikuntamaksu on plakkarissa.

Jos aikoo kesällä urheilla keskustassa, kannattaa tsekata myös Atalpan uusittu ulkotenniskenttä.

Jos tennis ei maistu, käypä ihmeessä jättämässä Atalpalle palautetta siitä, minkälaista puistozumbaa, järvijoogaa tai ilma-akrobatiaa juuri sinä haluaisit kesällä harrastaa!

Teksti: Petra Mursu ja Sonja Pyykkö

Kuva: Victor, Flickr CC

Kuvaaja: Sonja Pyykkö

Onko meistä menestyjiksi?

Ice Live Business Forum

Satapäinen yleisö oli kerääntynyt kuulemaan menestysekspertti Brian Tracyn esitystä Ice Live Business Forumissa Tampereella.

menestyä = elää, toimia tuloksekkaasti, onnekkaasti, saavuttaa tai tuottaa hyviä tuloksia, tulla hyvin toimeen; onnistua, selviytyä, suoriutua hyvin; edistyä, kehittyä (Nykysuomen sanakirja)

Kehitystä, motivaatiota ja inspiraatiota oli tarjolla komea kattaus Tampereella tammikuun lopussa, kun Ice Live Business Forum parkkeerasi kahdeksi päiväksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen. Superlatiivit lentelivät, kun maailman parhaimmat, vaikutusvaltaisimmat ja tunnetuimmat puhujat johdattelivat yleisön menestyksen saloihin. Lavalle astuivat muun muassa Brian Tracy, Bruce Dickinson, Elastinen, Seth Godin ja Antti Herlin.

Liike-elämän gurujen resepti menestykseen oli pohjimmiltaan melko yksinkertainen: hyppysellinen päättäväisyyttä, ripaus rohkeutta ja reilusti positiivisuutta.

Monet korostivat tavoiteasetannan merkitystä. Kun olet päättänyt mitä tahdot, mieti miten pääset maaliin. Hyvin suunniteltu on kuitenkin puoliksi tehty ainoastaan, jos suunnitelma saadaan toteutettua. Ota pieni askel kerrallaan, mutta ota se. Rohkene yrittää ilman pelkoa epäonnistumisista, sillä Godinin sanoin ”mikäli epäonnistuminen ei ole vaihtoehto, ei ole onnistuminenkaan”.

Ehkä näin perisuomalaisen sielunmaiseman kannalta tärkein opetus pulppusi Elastisen suusta: ”Hyvä meininki on uusi katu-uskottavuus”. Viime vuoden positiivisin suomalainen korosti, että innostus vie pitkälle, mutta totesi samaan hengenvetoon, etteivät positiivisuus ja energisyys tule itsestään, vaan niiden eteen tulee tehdä töitä.

Yksinkertaisuudestaan huolimatta resepti vaatii onnistuakseen kotikokilta melkoisesti. Menestyksen tien varrelle mahtuu sen verran monta pohjaan palanutta keitosta, että päättäväisyys, rohkeus ja positiivisuus ovat eittämättä koetuksella. Monen unelmansa saavuttaneen matka olisi varmasti loppunut lyhyeen ilman lähipiiriltä saatua tukea ja kannustusta.

Väistämättä nousee myös mieleen, että yksi salainen ainesosa jäi menestystä haalineilta puhujilta mainitsematta. Tässä kohtaa onkin syytä palata menestymisen määritelmään: ”elää, toimia tuloksekkaasti, onnekkaasti”. Onnekkuus on siis ainakin Nykysuomen sanakirjan mukaan yksi menestyjän tunnusmerkeistä.

Turha silti jäädä kotiin surkuttelemaan, mikäli et ole koskaan saanut kolmen suoraa hedelmäpelissä. Lähde päättäväisesti kohti tavoitettasi, askel kerrallaan, hymyssä suin. Onni voi odottaa jo kulman takana.

Tai ehkä vasta seuraavan kulman.

Tai sitä seuraavan.

 

Teksti ja kuva: Petra Mursu

Tampereen ensimmäiset maisterit

Heikki L

Eletään vuotta 1960, historiallista aikaa Tampereella: korkeakoulu on saapunut kaupunkiin. Yhteiskunnallisen korkeakoulun hallinto oli muutamaa vuotta aiemmin vuonna 1956 yhden äänen enemmistöllä päättänyt, että korkeakoulun toiminta siirretään Helsingistä Tampereelle. Tampereen kaupunki yhdessä maakunnan kanssa oli jo pitkään tehnyt paljon töitä saadakseen kaupunkiimme yliopistotasoista koulutusta, joten päätös oli mieluinen. Yhteiskunnallinen korkeakoulu toimi pohjana nykyiselle Tampereen yliopistolle. Nimi vaihdettiin nykyiseen muotoonsa toiminnan laajennuttua vuonna 1966.

(lisää…)

Teatterin ystävät kuulolle!

Pauliina Hulkko ottaa Nätyn ohjat käsiinsä ensi syksynä

Pauliina Hulkko ottaa Nätyn ohjat käsiinsä ensi syksynä

Teatterin ja erityisesti Nätyn ystäviä hemmotellaan huomenna tiistaina radio Moreenin iltapäivässä. Pressiklubin Sonja Pyykkö sai nimittäin haastateltavakseen Tampereen yliopiston vastavalitun teatterityön professorin Pauliina Hulkon.

Teatteritaiteen tohtori Hulkko on kokeilevan teatterin ammattilainen ja pyrkinyt ohjaustöillään murtamaan perinteisen teatterityön rajoja. Haastattelussa hän kertoo muun muassa minkälaisia näyttelijöitä maailma hänen mielestään tarvitsee sekä antaa maistiaisia suunnitelmistaan Nätyn varalle.

Ole kuulolla.

Iltapäivän ajankohtaismakasiini Verstas Moreenin taajuuksilla 98,4 MHz tiistaina 26.11. alkaen kello 16.

Kuuntele Pauliina Hulkon haastattelu

Haussa hyvä tyyppi

Swan

Surround yourself with people who are smarter than you.

Lausahdukseen sisältyy suuri viisaus: paras tapa kehittää itseään on ottaa oppia ihmisiltä, jotka tietävät asioista enemmän kuin sinä.

Perjantaina 1.11. tarjottiin opiskelijoille mahdollisuus ympäröidä itsensä viisailla ihmisillä, kun yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut yhteistyössä useiden Pirkanmaalaisten markkinointialan toimijoiden kanssa järjestivät Markkinointiviestinnän viikon urapaneelikeskustelun Aamulehden auditoriossa Finlaysonilla.

Paikalla oli kattava kaarti erilaisissa markkinointiviestinnän tehtävissä toimivia ammattilaisia. Mikäli käytit viime viikolla perjantaiaamusi muutoin kuin tulevaa uraasi pohjustamalla, jatka ihmeessä lukemista: tarjolla ammattilaisten oppeja tiivistettynä kahdeksaan kohtaan. Näitä seuraamalla menestys on taattu alalla kuin alalla.

(lisää…)